Două persoane au fost reţinute pentru introducerea în ţară a 25 de kilograme de droguri din Spania

0
Publicat:

Doi bărbați au fost prinși în flagrant delict, în timp ce ridicau, din municipiul București, colete cu 25 kg de droguri expediate din Spania. „Marfa” urma să fie distribuită în București și Ilfov. Traficanții au fost reținuți.

Droguri introduse în țară. FOTO IGPR
Droguri introduse în țară. FOTO IGPR

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de riscs.  

 Unde urmau să fie comercializate drogurile.

Bănuiții s-ar fi deplasat în Spania, de unde ar fi achiziționat peste 10 kilograme de cannabis și un kilogram de hașiș, respectiv aproximativ 10 kilograme de cannabis, pe care le-ar fi ambalat și expediat prin intermediul unei firme de curierat către România.

„Astfel, la data de 8 martie, persoanele bănuite au fost prinse, în flagrant delict, de către organele de urmărire penală în timp ce ridicau, din municipiul București, coletele expediate din Spania, în care se aflau disimulate drogurile de risc, ce erau destinate comercializării către consumatori din municipiul București și județul Ilfov”, precizează un comunicat al IGPR.

Joi, 9 martie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus, în cele două dosare distincte, reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Tot joi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T”, mai precizează IGPR.

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri