Demers pentru salvarea Parcului Cişmigiu. Asociaţia Peisagiştilor propune Primăriei Bucureşti o colaborare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Asociaţia Peisagiştilor din România (AsoP) a propus Primăriei Bucureşti realizarea unei colaborări pentru salvarea şi reabilitarea Parcului Cişmigiu. AsoP a precizat că poate să asigure expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat şi că doreşte să ajute şi în ceea ce priveşte atragerea de finanţări.

„În baza protocolului de colaborare dezvoltat conform prevederilor H.C.G.M.B. nr. 160/2016, AsoP Bucureşti şi-a arătat astfel disponibilitatea de a asigura expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat şi pentru atragerea de finanţări pentru realizarea propriu-zisă a activităţilor specializate necesare pentru a oferi o şansă de supravieţuire celei mai emblematice grădini istorice din România. Starea deplorabilă în care se află În prezent Parcul Cişmigiu este cauzată de lipsa resurselor financiare, de absenţa expertizei necesare la nivelul administraţiei publice, precum şi cadrului instituţional format din entităţi cu atribuţii incerte sau contradictorii.

Propunerea AsoP Bucureşti are în vedere şi generarea unui exemplu pentru gestionarea spaţiilor verzi atât pentru Municipiul Bucureşti cât şi pentru alte localităţi din România şi, totodată, în condiţiile unei utilizări adaptate zilelor noastre.” a transmis AsoP pe site-ul lor.

Solicitarea transmisă către PMB poate fi descărcată de aici. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite