Cum s-a descărcat arma jandarmului care s-a împușcat accidental și a rănit un coleg. Ce făcea militarul

0
Publicat:

Doi jandarmi din Ilfov au ajuns la spital, după ce arma unuia dintre ei s-a descărcat și i-a rănit în timpul unei misiuni. Se pare că unul dintre ei nu și-a asigurat corespunzător pistolul, aceasta fiind greșeala care a dus la producerea incidentului.

Incidentul a avut loc în timpul unei misiuni FOTO Adevărul
Incidentul a avut loc în timpul unei misiuni FOTO Adevărul

Militarii se aflau în timpul serviciului, pe urmele unor hoți de fier vechi. Echipajul era format din trei subofiţeri și patrula pe Șoseaua de Centură a Capitalei, între localităţile Pantelimon şi Glina.

La un moment dast, pe un teren viran au observat mai multe persoane care furau componente din metal. Pentru a-i opri, unul dintre agenţi a folosit şi arma din dotare.

Subofițerul în vârstă de 25 de ani, a tras mai multe focuri de armă în aer, somând suspecţii să stea pe loc, relatează stirileprotv.ro

Hoții au încercat să plece cu maşina în care încărcau fierul, iar jandarmul a revenit la autospecială pentru a pleca în urmărirea lor.

Conform sursei citate, aceasta a fost momentul în care tânărul subofiţer ar fi trebuit să-şi asigure arma, însă doar procurorii militari vor stabili dacă bărbatul a manevrat corespunzător pistolul. Nu se știe cum s-a descărcat pistolul și l-a rănit în mână. Glonţul a ricoşat apoi şi l-a lovit în abdomen şi pe un coleg în vârstă de 49 de ani.

Marius Militaru, Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru a conformat incidentul, declarând că cei doi jandarmi au preluaţi de ambulanţă conştienţi, şi transportaţi la spital.

Unul dintre jandarmi a fost rănit la mână, iar celălalt în abdomen. Rănile nu sunt de natură să le pună viața în pericol, conform informațiilor oficiale.

Incidentul, anchetat de procurorii militari

Conform Jandarmeriei Române, incidentul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi în localitatea Pantelimon, Ilfov.

Un echipaj format din trei subofiţeri, în timp ce acţiona pe raza judeţului Ilfov, a observat, pe un teren viran situat pe Centura Bucureşti, între localităţile Glina şi Pantelimon, un autovehicul suspect. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au observat mai multe persoane care sustrăgeau fier. În încercarea de a-i opri, unul dintre jandarmi a coborât din autospecială şi a executat mai multe focuri de armă, în plan vertical. După somaţiile legale făcute, subofiţerul a revenit în autospecială şi în momentul în care a vrut să asigure armamentul acesta s-a descărcat, unul dintre jandarmi rănindu-se la mână, iar glonţul ricoşând în abdomenul unui alt jandarm”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Incidentul este anchetat de procurorii militari, care au deschis un dosar penal în rem, pentru vătămare corporală din culpă, uz de armă fără drept, şi neluarea măsurilor de siguranţă în muncă. Dacă va fi găsit vinovat, jandarmul riscă închisoarea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite