Compania Parcuri: 100 de arbori uscaţi, înlăturaţi din Herăstrău și 300 de rădăcini din parcul Carol şi Cişmigiu

0
Publicat:

Peste 100 de arbori uscaţi au fost înlăturaţi din Parcul Herăstrău, iar din Parcul Carol au fost eliminate peste 200 de rădăcini, anunţă Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti.

FOTO: Facebook / Nicușor Dan
FOTO: Facebook / Nicușor Dan

„Parcul Herăstrău este mai sigur din acest weekend. Au fost înlăturaţi peste 100 de arbori uscaţi care puteau oricând să cadă.

Continuăm, în ritm susţinut, acţiunile ce duc la îmbunătăţirea aspectului din fiecare parc al capitalei”, a scris compania vineri, pe pagina sa de Facebook.

Joi, societatea informa că au fost eliminate peste 200 de rădăcini din Parcul Carol şi urmează să fie îndepărtate alte 100 din Cişmigiu.

„După ce am eliminat peste 200 de cioate (rădăcini) din Parcul Carol, echipa de intervenţie a companiei noastre se mută în Cişmigiu unde avem de înlăturat peste 100 de rădăcini. Ne cerem scuze pentru poluarea fonică, dar operaţiunea este absolut necesară în contextul în care de 3 ani nu a mai fost făcută şi, totodată, trebuie pregătit solul pentru viitoarele plantări", preciza sursa citată.

În urmă cu trei zile, Compania Parcuri informa că a început tăierea arborilor uscaţi din Tineretului.

„Există avize de defrişare de la Mediu şi Ocolul Silvic Bucureşti, (arborii) fiind marcaţi de altfel. Ulterior o să înlăturăm rădăcinile şi pregătim terenul pentru plantări. Un exemplar de Fraxinus s-a grăbit, fiind uscat a cedat în această dimineaţă. Nu sunt victime sau pagube”, menţionau reprezentanţii societăţii

.Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost tăiaţi arborii uscaţi din parcurile Carol, Cişmigiu, Tineretului şi Mihai I, iar la Lacul Carol se efectuează lucrări pentru decolmatare.

„În cadrul unei campanii de curăţare a parcurilor, am tăiat arborii uscaţi care reprezentau un pericol pentru trecători şi pregătim terenul pentru replantări prin îndepărtarea rădăcinilor şi resturilor vegetale”, a scris edilul general, pe Facebook.  

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite