Colectarea deşeurilor aruncate ilegal pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei, reluată din iniţiativa companiei de salubritate - Comunicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine:Adevărul
Imagine:Adevărul

Activitatea de colectare deşeurilor aruncate ilegal din Sectorul 1 – adică acele gunoaie aruncate în mod abuziv, în afara containerelor speciale – va fi reluată începând din data de 25 decembrie, anunţă compania de salubritate.

Anunţul vine în contextul în care Primăria Sectorului 1 datorează Romprest peste 78 de milioande de lei strict pentru colectarea deşeurilor necontrolate, o activitate pentru care societatea avea un contract separat, încheiat cu Consiliul Local.

Litigiul a făcut obiectul unui proces în instanţă, iar Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea societăţii prin care solicita executarea silită a Primăriei.

După câştigarea alegerilor locale, Clotilde Armand, noul edil al Sectorului 1, a refuzat să plătească datoria către Romprest, în ciuda faptului că instanţa se pronunţase în favoarea companiei.

A urmat un scandal public - alimentat de declaraţii politice -  timp în care peste 1.580 de tone de gunoaie din categoria deşeurilor necontrolate s-au strâns pe străzile Sectorului 1. Romprest a luat hotărârea de a ridica întreaga cantitate în noaptea de 17 spre 18 decembrie.

Joi, Romprest a emis un comunicat din care rezultă că va asigura în continuare serviciul de salubritate cu privire la deşeurile depozitate ilegal, urmând ca litigiile dintre companie şi primărie să fie tranşate pe căile juridice.

„Pentru a evita atragerea în acest lanţ de ilegalităţi - sancţionate contravenţional, deocamdată, de autorităţile de mediu - a unor instituţii sau persoane care nu au nicio vină, în afară acestei fatalităţi de a fi în subordinea Doamnei Primar, Romprest îşi asumă integral şi unilateral, fără nicio mediere sau negociere prealabilă cu reprezentanţii Autorităţii, reluarea activităţii de colectare a deşeurilor din depozite necontrolate în regim de normalitate, începând cu dată de 25.12.2020. Pentru cetăţenii Sectorului 1, acesta este modul nostru de a va dovedi respectul precum şi responsabilitatea faţă de serviciul pe care îl prestăm în folosul dumneavoastră”, se arată într-un comunicat  al Romprest.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite