Cât de uşor a scăpat un şofer care s-a urcat la volan după ce a băut doi litri de bere şi 300 ml de pălincă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost găsit cu o alcoolemie de 1,5 la mie la prima recoltare şi 1,2 la mie la a doua recoltare FOTO Poliţia Română
Bărbatul a fost găsit cu o alcoolemie de 1,5 la mie la prima recoltare şi 1,2 la mie la a doua recoltare FOTO Poliţia Română

Un bărbat de 44 de ani din Bucureşti, trimis în judecată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce a fost prins cu o alcoolemie de 1,5 la mie a scăpat doar cu 30 de zile de muncă în folosul comunităţii. Aplicarea pedeapsei cu închisoarea a fost amânată.

Un şofer din Bucureşti, prins cu o alcoolemie în sânge de 1,5 la mie, la prima recoltare, şi 1,2 la mie la a doua recoltare a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei în urma căruia a primit o amânare a aplicării pedepsei de un an închisoare, fiind obligat doar să presteze 30 de zile de muncă în folosul comunităţii.

De asemenea, bărbatul va fi supravegheat pe o perioadă de doi ani, timp în care trebuie: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost validat de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. Din acord, reiese că bărbatul a fost prins băut la volan în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2020, în jurul orei 1.20.

Când au văyut că şoferul miroase a alcool, l-au testat, reieşind o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După ce a fost dus la INML pentru recoltarea probelor de sânge, bărbatului i-a ieşit o alcoolemie 1,50 g la mie la ora 02.05 şi 1,20 g la ora 03.05. Şoferul le-a spus poliţiştilor că înainte de a se urca la volan a consumat, pe parcursul mai multor ore, aproximativ doi litri de bere şi 300 ml de pălincă.

„În cauză, se observă că testarea aerului expirat a relevat o valoare mare a alcoolemiei (0.50 mg/l), precum şi că probele de sânge au relevat o alcoolemie în scădere, de la 1,50 g ‰ la 1,20 g ‰. Ca atare, se poate afirma mai presus de orcie îndoială rezonabilă că, la momentul conducerii autoturismului, inculpatul ar fi avut o alcoolemie superioară primei probe de sânge, deci mai mare de 1,50 g ‰”, se arată în sentinţa de admitere a acordului de recunoaştere a vinovăţiei.

Judecătorul a mai considerat că „reeducarea inculpatului, se poate realiza chiar fără executarea pedepsei (având în vederea circumstanţele reale şi personale ale inculpatului, posibilitatea efectivă de reintegrare socială a acesteia, conduita avută de aceasta anterior faptei, împrejurările de comitere a infracţiunii)”.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

O şoferiţă şi-a recuperat permisul luat de Poliţie pentru că a scris în procesul-verbal: „Nu sunt de acord”

Lecţia dată de judecători unui şofer prins conducând un Lamborghini cu 254 km/h: „Tocmai faptul că este tatăl a trei copii ar trebui să îl responsabilizeze“

Şofer lăsat fără permis din cauza unui urs. De ce nu a crezut judecătorul povestea, confirmată de un martor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite