Campania de sterilizare a animalelor fără stăpân se reia în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii Vier Pfoten vor steriliza câinii maidanezi de pe străzile Capitalei. FOTO Vier Pfoten
Medicii Vier Pfoten vor steriliza câinii maidanezi de pe străzile Capitalei. FOTO Vier Pfoten

Organizaţia Vier Pfoten începe proiectul de sterilizare a câinilor şi pisicilor fără stăpân de pe întreg teritoriul Capitalei, în baza Protocolului încheiat cu Primăria Municipiului Bucureşti. Campania va consta în prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea antirabică, crotalierea, înregistrarea şi returnarea în teritoriu a animalelor fără stăpân de pe străzile Capitalei.

Medicii organizaţiei vor opera animalele într-o clinică special amenajată în incinta Bazei Pallady din sectorul 3 (Theodor Pallady nr. 262). Cei care doresc să dea o mână de ajutor echipei de medici pot veni cu animalele fără stăpân la clinică. Ei pot suna pentru programare la numărul de telefon 021.316.77.31.

„Suntem mulţumiţi că am reuşit să punem la punct toată logistica pentru acest proiect. Sperăm ca efortul nostru să fie apreciat de către toţi locuitorii Bucureştiului şi să nu mai fim martorii unor acţiuni incalificabile, de otrăvire a câinilor fără stăpân, ca cele de la începutul acestui an. Este oraşul nostru, al tuturor, şi trebuie să ne asumăm cu toţii rezolvarea problemei câinilor fără stăpân într-un mod uman şi eficient pe termen lung.  Sperăm să primim o mână de ajutor şi din partea cetăţenilor”,  a declarat Anca Tomescu, coordonator al proiectului Animale fără Stăpân Vier Pfoten.


În baza protocolului, Fundaţia Vier Pfoten se angajează să sterilizeze din fonduri proprii câinii şi pisicile fără stăpân, iar municipalitatea garantează faptul că angajaţii, contractorii şi subcontractorii săi nu vor iniţia acţiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora. După perioadă postoperatorie, animalele vor fi returnate în locul din care au fost luate.

Vier Pfoten va derula în paralel proiectul de sterilizări din Sectorul 6 al Capitalei început în martie, anul trecut. Pe parcursul ultimului an, medicii Vier Pfoten au sterilizat în Bucureşti peste 2.500 de animale fără stăpân, majoritatea câini.

Ultima campanie de sterilizari derulata de Vier Pfoten în Bucureşti a avut loc în perioada septembrie 2010 – martie 2011, când au fost sterilizate circa 3.000 de animale fără stăpân.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), din subordinea Primăriei Capitalei, a făcut, în septembrie anul trecut, un prim recensământ al câinilor maidanezi, conform standardului World Society for the Protection of Animals (WSPA). Rezultatul: 64.704 de câini se află pe străzile Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite