Bugetul Capitalei pentru 2024, respins pentru a treia oară

0
Publicat:

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost respins, luni, din nou, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Nicuşor Dan a avertizat că Primăria va intra în blocaj din cauza neadoptării unui buget Foto: Arhivă
Nicuşor Dan a avertizat că Primăria va intra în blocaj din cauza neadoptării unui buget Foto: Arhivă

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins, luni, varianta de buget propusă, după ce această variantă a întrunit 17 voturi "pentru", 23 de abţineri şi un vot "împotrivă".

Anterior, au fost respinse două amendamente susţinute de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, precum şi un amendament susţinut de grupul PNL şi altul aparţinând grupului PSD.   

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, că Primăria va intra în blocaj din cauza neadoptării unui buget şi a menţionat că este probabil ca în jur de 7.000 de salariaţi ai instituţiei să primească doar 25% din salarii la începutul acestei săptămâni.

Miercuri proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost respins, pentru a doua oară, după ce a întrunit doar 19 voturi „pentru” , patru „împotrivă” şi 17 abţineri. Voturile „pentru” au fost însă insuficiente în vederea adoptării proiectului.

Vineri, 1 martie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a respins Bugetul Capitalei  deoarece au fost insuficiente voturi în vederea adoptării, înregistrându-se 18 voturi „pentru”, 6 abţineri și 4 "împotrivă". Grupul PSD nu a participat atunci la şedinţă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite