Bucureştenii sunt aşteptaţi la curăţenia de primăvară în Grădina Botanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 9 aprilie 2011, are loc a şasea ediţie a „Curăţeniei de primăvară” în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din Bucureşti. Evenimentul este organizat de Asociaţia Team Work şi reuneşte an de an sute de studenţi şi elevi ce doresc să se implice activ în protejarea mediului şi în pregătirea acestui spaţiu verde al Bucureştiului pentru sezonul de primăvară.

Participarea la eveniment se face numai pe bază de înscrieri, acestea desfăşurându-se în perioada 1-7 aprilie 2011 pe blogul Asociaţiei Team Workblogteamwork.blogspot.com.La acţiune sunt aşteptaţi aproximativ 350 de voluntari, care între orele 9.00 şi 17.00, sub îndrumarea personalului Grădinii şi a voluntarilor Team Work, vor strânge frunze şi crengi, vor grebla şi vor tăia lăstari (precum şi alte activităţi de grădinărit).

„Curăţenia de Primăvară” face parte, alături de „Grădina Copilului şi a Părintelui” (iunie) şi de „Curăţenia de Toamnă” (octombrie), dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina oraşului meu”, ce se derulează în şi cu sprijinul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti, al Grădinii Botanice „Alexandru Borza” a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi al Grădinii Botanice „Alexandru Buia” a Universităţii din Craiova. În 2011 Curăţenia de Primăvară se va desfăşura doar în Bucureşti.

Proiectul îşi propune să aducă grădina botanică mai aproape de comunitate, prin implicarea în activităţi care să creeze sau să întărească legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale şi comunitare. Până în prezent au participat la evenimentele din cadrul proiectului aproximativ 2.500 de tineri şi 9.500 copii şi părinţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite