Bucureștenii își vor lua adio de la metrourile românești! Mai mult, vor circula cu trei tipuri diferite de tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania românească Electroputere nu va mai produce nici locomotivele, și nici trenurile de metrou de tip nou pe care le utilizează sute de mii de bucureșteni ori de persoane aflate în tranzit prin Capitală.

Un document care convoacă la adunarea generală a acționarilor Electroputere S.A., compania românească ce construia locomotive și trenuri de metrou de tip nou, atestă „aprobarea desființării diviziei Vehicule Feroviare și Urbane”, potrivit contributors.ro, citat de b365.ro.

Cu alte cuvinte, societatea Electroputere nu va mai construi nici locomotivele moderne, și nici metroul de tip nou, care era asamblat tot de compania românească, deși era produs de o firmă canadiană.

Ultimele 16 metrouri comandate de Metrorex au fost produse de firma spaniolă CAF, motiv pentru care banda de asamblare și capacitatea companiei Electroputere de a mai construi locomotive și trenuri sunt astfel închise.

Drept urmare, pe magistralele bucureștene vor rula trei tipuri diferite de trenuri de metrou, fapt nemaiîntâlnit pe plan mondial. Decizia finală de oprire a construcției metrourilor românești va fi luată la adunarea acționarilor, pe 24 aprilie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite