Aviad Meitar, omul care a adus Pepsi în România: „Bucureştiul era deprimant“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Quadrant European Beverages, Aviad Meitar, dar totodată şi personajul care a adus brandul Pepsi în România, a vorbit pentru New York Times despre perioada petrecută în ţara noastră.

Acesta a spus că, timp de 20 de ani a călătorit foarte mult, iar la sfârşitul anului 1990 a avut misiunea de a aduce brandul Pepsi în România. Meitar a precizat că, în acei ani, nimeni nu vroia să viziteze România, chiar dacă regimul comunist se încheiase.

„Prima mea vizită în România a fost în luna ianuarie a anului 1991, la aproximativ un an după Revoluţie. Nu erau zboruri directe New York - Bucureşti, aşa că am avut o escală la Viena. Am aterizat în România pe o ninsoare foarte deasă, iar temperatura nu depăşea minus şase grade Celsius“, îşi începe omul de afaceri discursul.

În continuare, Aviad Meitar povesteşte că în ţara noastră era foarte frig, iar în modelul de Dacie care l-a preluat de la aeroport era mai frig decât afară. „Eram îmbrăcat doar în costum, iar peste acesta aveam o pelerină de ploaie. Nu ştiu ce a fost în capul meu, dar ţin minte că am îngheţat de frig. Dar, problema a fost că în maşină, o Dacie care era ca o cutie de metal, era mai frig decât afară. Sufeream de-a dreptul din cauza frigului“, notează el.

Afaceristul nu a uitat nici de blocurile gri ale Capitalei României, de lipsa panourilor publicitare, dar nici de peisajul desolant al Bucureştiului de la începutul anilor '90. „Tot oraşul era gri. Nu existau panouri publicitare, blocurile nu erau bine construite, erau slab luminate. Era deprimant. În primul an, am petrecut 93 de nopţi în România. În total, cred că am vizitat România de cel puţin 150 de ori, iar impresia mea despre ţară a devenit tot mai bună. A fost uimitor“, a spus, pentru New York Times, Meitar.

Omul care a dus Pepsi în România şi-a adus aminte şi de Bulgaria, precizând că nu va uita niciodată una dintre vizitele făcute vecinilor noştri. „În anul 1995 am fost în Bulgaria, la un eveniment foarte important. Cei de acolo au vrut să ne trateze foarte bine, dar au comis o mare gafă. Ne serveau din trei în trei minute cu Coca Cola“, a încheiat Meitar.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite