Amenajarea insulei de pe Lacul Morii: cum arată proiectul câștigător

0
Publicat:

Ciprian Ciucu, primar în Sectorul 6, a anunțat că a fost încheiat concursul internațional de soluții organizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților pentru amenajarea insulei de pe Lacul Morii și a zonei verzi din jur. A câștigat o echipă de arhitecți din România și Belgia.

Cum va arăta insula Lacul Morii după amenajare / Foto: Facebook / Ciprian Ciucu
Cum va arăta insula Lacul Morii după amenajare / Foto: Facebook / Ciprian Ciucu

Potrivit primarului, proiectul va fi implementat începând cu 2023. Suprafața care va fi amenajată are 16,6 hectare și va purta numele de Parcul Lacul Morii.

„Zona care urmează să fie amenajată are 16,6 hectare și pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, continuă în paralel cu promenada deja amenajată (pe zona verde dintre dig și case), cuprinde Insula Îngerilor, merge mai departe pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței.

Echipa de arhitecți și peisagiști din România și Belgia au propus în primul rând o unificare a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași, astfel încât spațiul verde să devină un tot unitar”, a scris primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe pagina de Facebook.

Acesta spune că de-a lungul zonei de promenadă, care are o lungime de peste 2 km, va fi o amenajare liniară.

„Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la Insula Îngerilor, în paralel cu promenada, va fi unul spectaculos, cu vegetație structurată pe 4 paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber.

image

Insula Îngerilor, în care nu s-a mai investit de la Revoluție, va prinde și ea viață. De altfel, ea va fi punctul central de atracție al întregului parc.

Acolo se vor putea organiza evenimente culturale și sportive, va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice. Vegetația de aici va fi una luxuriantă, cu o paletă complexă de arbori, arbuști și flori”, a explicat Ciucu.

În partea de vest a insulei va fi amenajată o mini pădure-urbană, terenuri sportive și un traseu pentru bicicliști.

Concursul pentru amenajarea Lacului Morii a fost lansat în august de către  Primăria Sectorului 6 și Ordinul Arhitecților din România (OAR). S-au înscris 11 echipe de arhitecți, peisagiști și urbaniști.

image

„Proiectele lor au fost analizate și jurizate de către un juriu internațional. Puteam să fi făcut o procedură mai simplă de atribuire a proiectării, care până acum să fi realizat deja proiectarea și să fi început lucrările. Dar am preferat un concurs de soluții la cel mai înalt nivel posibil în România, deoarece un juriu profesionist a putut ierarhiza mai multe proiecte intrate în competiție și astfel calitatea deciziei și implicit a viitorului parc să fie net superioară”, a mai scris Ciucu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite