A murit arhitectul George Vasiliu, cel mai tânăr consilier local din Sectorul 2. Lupta cu o boala teribilă

0
Publicat:

Arhitectul George Vasiliu s-a stins la vârsta de doar 25 de ani. Vestea morții celui mai tânăr consilier local al Sectorului 2 al Capitalei a dat-o primarul Radu Mihaiu.

Arhitectul George Vasiliu a murit. FOTO Facebook Radu Mihaiu
Arhitectul George Vasiliu a murit. FOTO Facebook Radu Mihaiu

Edilul sectorului 2 a anunțat pe Facebook că George Vasiliu nu mai e.

„S-a înhămat la lupta de a face România o țară mai bună”

George Vasiliu a fost răpus de o boală gravă. 

Era cel mai tânăr consilier local al sectorului 2. Un om care s-a înhămat nu doar la lupta cu boala, ci și la lupta de a face România o țară mai bună. George Vasiliu s-a stins. Rămâne însă dorința lui de a schimba lumea, de a schimba Bucureștiul. Rămân ideile că străzile aparțin oamenilor, nu mașinilor. Rămâne credința lui că România poate fi schimbată de oameni care nu stau deoparte. Drum lin, George! Ne vei lipsi tuturor”, a transmis primarul. 

George Vasiliu. FOTO Facebook George Vasiliu
George Vasiliu. FOTO Facebook George Vasiliu

Pe Facebook curg mesajele de condoleanțe.

Condoleanțe familiei si colegilor. Este admirabil felul în care George a trăit, s-a implicat și a dus lupta ultimilor ani”, a scris Dan Barna.  

„Ideile tale nu s-au stins”

Cei care l-au cunoscut vorbesc nu doar despre proiectele sale, ci și despre energia pe care tânărul arhitect o degaja.

Se va uita la noi cum ne vom plimba pe alei visate de el. Odihnă veșnică”, se arată într-un alt mesaj. 

O pierdere cumplită pentru noi toți. Absolut de acord că suntem datori să-i ducem mai departe proiectele. Fiecare discuție cu George ne încărca pozitiv de energie și de inspirație. Condoleanțe familiei și prietenilor... este cumplit de nedrept”, a transmis organizația USR Sector 2.

Să știi însă că ideile tale nu s-au stins. Credința ta nu s-a dus. Le vom duce noi, cu tot ce putem, mai departe. Drum lin, George!”, a mai spus primarul Radu Mihaiu.

E o veste cumplita la început de an! Să se odihnească în pace!”, a scris pe Facebook Roxana C. 

Coordonatorul „Străzi pentru Oameni”

George Vasiliu era coordonatorul „Străzi pentru Oameni”, un proiect de promovare a străzilor pietonale, pistelor de biciclete și transportului alternativ.

Iată ce se arăta pe pagina de Facebook „Străzi pentru Oameni”, după  o recentă tragedie în care un tânăr și-a pierdut viața:

De ce este important să respectăm regulile de circulație? Încălcarea regulilor de tânărul în vârstă de 19 ani care a produs tragedia, el nefiind posesorul unui carnet de conducere, și aflându-se sub influența alcoolului, au cauzat moartea unui copil si spitalizarea altor trei, care sunt în stare gravă la Timișoara. Cel care a cauzat acest accident a fugit de la locul accidentului. Vă rugăm, respectați regulile de circulație, inclusiv pe cele care interzic parcările pe treceri de pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și după. Respectați dreptul la viață și siguranță. Condoleanțe familiei lui Cosmin Popan”.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite