Viceprimărița USR din Brașov, trimisă în judecată. Flavia Boghiu renunță să mai candideze: „Sunt însărcinată!“

0
Publicat:

Viceprimarul USR al Brașovului, Flavia Boghiu, a fost trimis în judecată în dosarul de atribuire a Catacombelor Brașovului către Asociația Amural. Boghiu spune că plângerea și mărturiile aparțin liberalilor.

Flavia Boghiu, trimisă în judecată în „Dosarul Catacibelor” FOTO Primăria Brașov
Flavia Boghiu, trimisă în judecată în „Dosarul Catacibelor” FOTO Primăria Brașov

Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, are de acum calitatea de inculpat în procesul de pe rolul Tribunalului Brașov, în care este acuzată că a permis ilegal și gratuit Asociației Amural să folosească un spațiu – Catacombele Brașovului, pentru funcționarea unui muzeu.

Până acum, Flavia Boghiu avea calitatea de „cercetată penal”, însă, odată cu avansarea dosarului, Tribunalul Brașov a anunțat că i-a fost schimbată această calitate. Odată cu anunțul instanței, Flavia Boghiu a anunțat și ea că nu va mai candida în acest an pentru nicio funcție.

În aceeași situație cu Flavia Boghiu se află și Cristina Manolache, fosta șefă a Serviciului Patrimoniu și Urbanism Comercial din cadrul Primăriei Brașov, care a devenit și ea inculpată.

Un muzeu atractv a funcționat câteva luni în catacombe

Catacombele Brașovului erau un spațiu total insalubru și în care cu greu se putea pătrunde. Acesta a fost curățat, igienizat și introdus iluminatul electric, astfel că Asociația Amural a deschis aici Brașov Underground Museum, un muzeu neconvențional, care a atras foarte mulți vizitatori.

Asociația a tăiat bilete vizitatorilor, dar nu a plătit nimic municipalității. Prejudiciul care ar fi fost cauzat municipiului Brașov este calculat de procurori la aproximativ 60.000 de euro.

Decizia Tribunalului Brașov vine cu doar câteva zile înainte de debutul campaniei electorale și înseamnă, de fapt, trimiterea în judecată a dosarului, pas firesc în mersul oricărui dosar care nu a primit rezoluția de „neîncepere a urmăririi penale”.   

Chiar dacă nu va mai candida, Flavia Boghiu spune că e nevinovată.

Având în vedere această nouă încadrare, vă anunț următoarele:

1. Sunt nevinovată. Oricât ar încerca să mintă în fața procurorilor PNL-iștii care au fost audiați, adevărul se va dovedi în instanță și voi fi achitată.

2. Acest dosar face parte dintr-o vânătoare politică, plângerea penală fiind făcută de viceprimarul PNL Sebastian Rusu, alături de mafiotul imobiliar Garbis Vicențiu Kehayian, același care a declarat în presă că a pierdut 40 de milioane de euro pentru că nu i-am mai permis să distrugă dealurile din Șchei cu mii de apartamente.

3. Aleg să nu mai candidez în aceste alegeri locale - decizie personală pe care am luat-o în baza situației medicale, având în vedere că sunt însărcinată și este o sarcină cu risc;

4. Legat de funcția publică: în acest moment raporturile de muncă din Primăria Brașov sunt suspendate și nu mai exercit atribuții publice.

5. Pe această cale, vă mulțumesc pentru toate gândurile de bine, urările de sănătate și mesajele primite de la voi, care m-au copleșit. Atenția și energia mea se mută deocamdată pe sănătatea sarcinii – care include și sănătatea mea – și vă promit că voi reveni!”, a transmis Flavia Boghiu.

Viceprimarul Brașovului are o sarcină cu probleme din cauza unei moșteniri genetice, după cum a dezvăluit partenerul de viață al acesteia, Radu Hossu. Cu toate acestea, atacurile adversarilor politici la adresa ei nu au încetat, dimpotrivă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite