Şoferul care a spulberat o femeie însărcinată pe trecerea de pietoni era băut bine şi îşi căuta telefonul care îi căzuse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a fost lovită pe trecerea de pietoni
Femeia a fost lovită pe trecerea de pietoni

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov au anunţat că au început urmărirea penală împotriva şoferului pentru vătămare corporal din culpă şi conducere în stare de ebrietate.

Dacă etilotestul a arătat o concentraţie de 0.9 la mie alcool pur în aerul expirat, analizele de sânge au demonstrate că alcoolemia era multe mai mare. Bărbatului i s-au recoltat două probe de sânge la un anumit interval de timp şi ambele au arătat că era băut bine. Prima a relevant o alcoolemie de 1,70 g/l alcool pur în sânge, iar cea de a doua o alcoolemie de 1,55 g/l alcool pur în sânge.   

Potrivit anchetatorilor şoferul a declarat că îşi căuta telefonul mobil pe care îl scăpase pe jos  şi nu a observant-o pe femeie. Neculicioiu Liviu Gheorghe va fi dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a rezultat că, în cursul zilei de 18.05.2015, în jurul orei 12.00 inculpatul, în timp ce conducea autoturismul pe DN 73, pe raza localităţii Cristian, a scăpat la un moment dat telefonul mobil din mână şi în timp ce era preocupat să-l caute, nu a observat că pe trecerea de pietoni se angajaseră în traversare persoana vătămată GIA, pe care a accidentat-o grav“, se arată în comunicatul procurorilor.

Femeia este şi acum în stare gravă la Reanimare. A suferit o cezariană de urgenţă, iar bebeluşui ei se zbate să supravieţuiască.
 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite