Singurul pilot din Europa de Est în fotoliu rulant este ambasador al persoanelor cu dizabilități

0
Publicat:

După ce a devenit campion national de raliu, brașoveanul Ciprian Lupu este și ambasador onorific al proiectelor de integrare a persoanelor cu abilități speciale în societate, prin sport. 

Pilotul Ciprian Lupu a devenit ambasador al persoanelor cu dizabilități FOTO Ioan Buciumar
Pilotul Ciprian Lupu a devenit ambasador al persoanelor cu dizabilități FOTO Ioan Buciumar

Pilotul brașovean Ciprian Lupu a primit titlul de ambasador onorific al proiectelor de integrare a persoanelor cu abilități speciale în societate, prin sport. Singurul pilot român care se deplasează cu ajutorul unui fotoliu rulant a obținut rezultate remarcabile în Campionatul Național de Raliu, unde a reușit să obțină un titlu de campion.

Brașoveanul a dat dovadă de multă ambiție, tărie de caracter și îndemânare, încât nu doar că a ajuns să piloteze o mașină de raliu, ci chiar a și cucerit titlul național la categoria la care concurează, în fața piloților care nu au probleme de deplasare. Ciprian Lupu spune că va încerca să îi încurajeze și pe alții să practice sportul și, astfel, să se integreze mai ușor în societate.

Prin activitatea mea sportivă, pe care deja o am din 2018, prin faptul că particip în Campionatul Național de Raliuri și sunt primul pilot în postura mea din Europa de Est, devin ambasador al proiectului atelierul cu vise și o să încerc ca din motivația pe care o am eu, să dau mai departe și celorlalți și să-i încurajez să practice un sport”, a mărturisit campionul.

Cel care a făcut la Ministerul Sportului demersurile necesare pentru ca pilotul Ciprian Lupu să devină ambasador pentru integrarea persoanelor cu dizabilitati este unul dintre foștii miniștri, brașoveanul Marius Dunca.

Un proiect de suflet al meu văd că și dă roade. Îmi doresc enorm de mult să poată fi finanțat și am solicitat acest lucru. România, societatea are nevoie în momentul de față de modele. Ei sunt adevăratele noastre modele pentru generațiile tinere. Ne-au demonstrat prin prin ceea ce au făcut și prin ceea ce fac că se poate și nimic nu este imposibil. Și să nu uităm că cei mai buni ambasadori ai României în momentul de față sunt sportivii noștri”, a spus Marius Dunca.

Marius Dunca spune că pilotul Ciprian Lupu dă dovadă de o ambiție și o motivație care reprezintă cheia succesului pentru oricine, indiferent de domeniul în care activează.

Ciprian Lupu a suferit un accident la mare, imediat după terminarea liceului. Îi plăceau mașinile, dar spune că, dacă nu ar fi avut acel accident, probabil că nu ar fi ajuns niciodată să piloteze o mașină de raliu și să fie campion național. Ciprian Lupu este singurul pilot în fotoliu rulant din Europa de Est.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite