Revelion curmat de o crimă comisă de un minor, la Ticuşu Vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revelion curmat de o crimă la Ticuşu Vechi FOTO adevărul
Revelion curmat de o crimă la Ticuşu Vechi FOTO adevărul

Trei minori au intrat peste vecinii lor, care petreceau Revelionul cu nişte rude, la Ticuşu Vechi, în judeţul Braşov. Minorii au fost daţi afară şi, ca să se răzbune, au revenit cu cuţite şi topoare. Unul din cei doi musafiri, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a fost omorât, iar fratele acestuia, de 33 de ani, este în stare gravă, la spital

În chiar primele ore ale anului 2022, un conflict spontan izbucnit între doi minori şi doi adulţi în comuna braşoveană Ticuşu s-a soldat cu moartea unuia dintre cei doi bărbaţi. Totul a plecat de la o discuţie în contradictoriu, pe fondul consumului de alcool şi s-a sfârşit tragic.

„La data de 01 ianuarie 2022, în jurul orei 04.40, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hoghiz au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la existenţa unei stări conflictuale, între mai multe persoane, pe raza localităţii Ticuşu Vechi din judeţul Braşov”, a precizat comisarul de poliţie Alina-Maria Ivan, purtătorul de cuânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov. 

Poliţiştii s-au deplasat la locul conflictului şi au constatat că era vorba de o ceartă între doi minori de 17 ani şi doi bărbaţi, unul de 33 de ani şi altul de 35 de ani. Potrivit poliţiştilor, cei patru ar fi consumat băuturi alcoolice şi s-ar fi luat la ceartă. 

Iniţial, minorii au fost cercetaţi pentru lovire 

„Ulterior, cei doi bărbaţi, în vârstă de 33 ani şi 35 ani, ar fi fost agresaţi fizic de către cei doi tineri, cu obiecte contondente din material lemnos, ambii bărbaţi fiind transportaţi la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. 

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “lovirea sau alte violenţe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea”, a mai precizat reprezentanta poliţiştilor braşoveni. 

Cei doi fraţi, în vârstă de 33 şi 35 de ani, petreceau Revelionul în Ticuşu Vechi, la nişte prieteni. La un moment dat, în jurul orei 4:40, trei minori au năvălit peste ei, înarmaţi cu cuţite şi topoare.

„Cum au ieşit afară, cum le-au dat în cap”

„Era seara de Revelion, iar cei trei băieţi au intrat peste fraţii mei cu ceartă, cu scandal. Au reuşit să-i scoată afară, dar, după aceea, cei trei băieţi au forţat poarta şi au intrat din nou peste ei. Aveau topoare, cuţite,  din ce ne-au povestit cei care se aflau acolo. Nimeni nu se aştepta ca aceştia să se întoarcă şi să intre peste ei. Cum au ieşit afară, cum le-au dat în cap, nu au mai avut nicio şansă de apărare. 

Cei care au atacat sunt doi fraţi şi un văr de a lor. I-au lovit cu topoarele pe amândoi fraţii ai mei, pe Radu şi Cosmin. Proprietara casei a sunat la 112 chiar în momentul în care cei trei loveau în poartă cu toporul. Când a venit Poliţia, fraţii mei erau trântiţi jos, Radu era în comă. Au venit ambulanţele şi i-au dus la spital. Radu era în stare gravă, în comă, a fost transportat la Spitalul Judeţean. 

A mai trăit până a doua zi , în data de 2 ianuarie. Miercuri a fost înmormântat. El era sprijin pentru părinţii mei, nu era băiat rău, nu consuma alcool. Nu a avut nicio treabă cu cei trei“, a spus Monica Buta, sora bărbatului decedat, pentru „Făgăraşul Tău”.

Încadrare schimbată, după ce una din cele două victime a decedat

„La data de 02 ianuarie 2022, bărbatul, în vârstă de 35 ani, a decedat, sens în care, dosarul penal constituit a fost declinat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie, fiind efectuată reîncadrarea faptei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “omor”.

În baza probatoriului administrat în cauză, unul dintre cei doi tineri, în vârstă de 17 ani, a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov. Ulterior, la data de 03 ianuarie 2022, instanţa a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile a acestuia”, a mai adăugat comisarul Alina Ivan. Al doilea tânăr de 17 ani este cercetat în stare de libertate.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Fost primar din judeţul Braşov, trimis în judecată pentru fraudarea fondurilor UE

Anchetă oficială după ce o minoră a reclamat că a fost agresată sexual de un angajat al Protecţiei Copilului

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite