Reîncepe coşmarul DN73 care duce la Bran. Gropile au reapărut imediat după topirea zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul este plin de gropi şi aşteaptă să fie reparat de şase ani. FOTOArhivă.
Drumul este plin de gropi şi aşteaptă să fie reparat de şase ani. FOTOArhivă.

Porţiunea  de 12 kilometri din DN 73, care duce de la Braşov la Râşnov şi apoi la Bran, este plină de gropi şi de multe ori şoferii fac slalom pe contrasens pentru a le putea ocoli.

Drumul este plin de gropi de ani întregi, au autorităţile locale nu pot intervenit deoarece este drum naţional şi este administrat de CNADNR. De-a lungul timpului s-au tot făcut plombări, dar şoseaua are nevoie de o reparaţie capitală care să şi dureze peste ani.

Nici nu s-a terminat sezonul rece şi deja drumul este iar plin de gropi. După topirea zăpezii acestea au început să reapară ca ciupercile după ploaie. De plombarea lor trenuie să se ocupe compania Fincodrum din Braşov care a câştigat un contract de 16,54 milioane de lei cu tot cu TVA pentru plombarea la rece a tuturor gropilor care apar pe drumurile naţionale.

DN 73 merge de la Braşov la Piteşti şi trece prin Râşnov şi Bran, două localităţi unde în fiecare weekend vin mii de turişti.  Acest drum este o piatră de moară pentru Bran, care a ratat de două ori obţinerea titulaturii de staţiune de interes naţional din cauza drumului. Autorităţile locale au cerut încă de acum şase ani repararea drumului, dar până acum nu s-au găsit fonduri. Acum, Guvernul a întocmit o listă cu 120 de proiecte de investiţii din bani publici care sunt prioritare anul acesta. Printre ele se află şi reabilitarea DN73 Braşov-Câmpulung-Piteşti, o investiţie de 407,7 milioane de lei pentru acre se doreşte accesarea de fonduri europene

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite