Reconstituire istorică la Castelul Bran: Trecerea Carpaţilor de către batalioane române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul, desfăşurat sub semnul Centenarului, are ca scop o reconstiruire simbolică a momentului în care batalioanele române au trecut Carpaţii în primul război mondial.

La data de 26 august 2018, la Castelul Bran se va reconstitui, simbolic, trecerea Carpaţilor de către batalioanele române, în 1916, în Primul Război Mondial. 

Brigada 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa” şi Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă” din Braşov - cu spijinul Detaşamentului ”Mateiaş” al Muzeului Municipal Câmpulung vor fi protagoniştii acestei zile, care ne vor aminti de eroii de acum 100 de ani.

Muzica militară, desfăşurarea Tricolorului, petrecerea câmpenească cu fasole cu ciolan pregătită la cort de bucătarii militari, vor compune o zi de neuitat, pentru încă o sută de ani.

 Programul evenimentului este următorul:

Ora 11.00 – Reconstituirea trecerii Carpaţilor de către batalioanele române în Primul Război Mondial. Se porneşte dispre Vama Medievală, pe costişă, spre Castelul Bran. La intrarea în castel Fanfara Militară se alătură formaţiilor militare. Se coboară în mars aleea, spre Parcul Regal. Formaţiile se opresc în zona trandafirilor.

Ora 11.30 – Invitaţii vorbesc despre importanţa momentului.

Ora 13.00 – Militarii desfăşoară Drapelul României pe Castelul Bran.

Ora 13.30 – Se dă startul Petrecerii câmpeneşti în Parcul Regal.

Ora 17.00 – Are loc un ”duel” muzical între Fanfara Militară şi muzicienii participanţi la Festivalul internaţional ”Jazz and Bran Castle”, în Parcul Regal.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite