Protest la Braşov pentru trimiterea lui Gabriel Oprea la judecată. „Ruşine Oprea“, „Parlament Penal“, „Oprea anchetat“ au strigat oamenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva zeci de braşoveni au protestat în Piaţa Sfatului. FOTOSimona Suciu
Câteva zeci de braşoveni au protestat în Piaţa Sfatului. FOTOSimona Suciu

Câteva zeci de persoane au protestat în faţa Prefecturii Braşov faţă de votul senatorilor care au respins cererea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare în cazul lui Gabriel Oprea. Protestul s-a mutat apoi în Piaţa Sfatului unde braşovenii au cerut ca toţi să fim egali în faţa legii.

UPDATE 19.30. Protestul s-a mutat în Piaţa Sfatului unde braşovenii au strigat „Ruşine Oprea“. Pe pancartele lor se putea citi: „Parlament Penal“, „Oprea Anchetat“, „Egali în faţa legii“, dar şi „Absent nemotivat 364 de zile. O zi am fost la parlament să-mi votez pensia specială“. 

UPDATE 19.00. Câteva zeci de persoane protestează în faţa Prefecturii faţă de gestul senatorilor de a-l proteja pe Gabriel Oprea de urmărirea penală. Oamenii sunt revoltaţi de faptul că un tânăr a murit nevinovat şi nimeni nu este tras la răspundere. Braşovenii cer ca Gabriel Oprea să renunţe la imunitate şi să se pună la dispoziţia procurorilor. 

„Gestul colegilor săi este unul care nu ne poate face decât scârbă. Nu poţi să faci aşa ceva. Procurorii trebuie să-şi facă treaba. Să meargă în instanţă şi să fie judecat“, a spus un braşovean. 

„Nu putem sta indiferenţi la astfel de gesturi. Nu putem să vedem cum unii pot face orice, chiar să ucidă şi să se ascundă apoi după imunitate. Chiar dacă nu el l-a omorât la prorpiu pe poliţistul Gigină, el clar autorul moral. Asta este părerea mea“, a spus un alt braşovean. 

„Trebuie să ieşim mai mulţi în stradă, să ne facem auziţi. Să fim atenţi ce vom alege anul acesta. Trebuie să curăţăm Parlamentul de asemenea gunoaie, dacă vrem să pretindem că suntem o ţară civilizată“, a mai spus un protestatar.  

Câteva zeci de braşoveni au protestat în Piaţa Sfatului

Anchetatorii afirmă că Oprea este cel care a cerut să fie escortat de Poliţia Rutieră şi tot el a stabilit viteza coloanei oficiale în noaptea de 20 octombrie 2015, atunci când a murit poliţistul Bogdan Gigina. 73 au votat împotriva, 45 pentru şi 6 voturi au fost anulate.

Reacţiile societăţii civile nu s-au lăsat aşteptate.

Pe Facebook, deja au apărut solicitări pentru a organiza proteste. Braşovenii sunt chemaţi joi, la Prefectură la ora 18.00. Iată motivele pentru care braşovenii  sunt chemaţi la protest:

„Ce urmează după ucidere din culpă? Omucidere. Să vă întreb:
1. Mai stăm acasă până când un ministru, senator, deputat, va ucide pe cineva şi va scăpa?
2. Dacă poliţistul Gigină era fiul/fratele dumneavoastră, vă gândeaţi de două ori înainte să protestaţi cum puteţi mai puternic şi mai liber?
3. Faptul că un bodyguard ca Oprea a ajuns să scape de justiţie cu ajutorul senatorilor, dovedeşte că politicienii ne ascultă doar când ieşim în stradă. Corect?
4. Noi chiar nu vedem că îşi bat joc de noi şi râd de noi, pentru că noi suntem mulţi da’ proşti, nu? Le arătăm că nu-i aşa?” – scrie Radu Hossu, inţiatorul protestului pe Facebook.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite