PORTRET David Distefano vrea să calce pe urmele tizului său de la Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul de 24 de ani de la FC Braşov, ajuns în iarnă la poalele Tâmpei, este argentinian la origini, exact ca tizul său, legenda care a făcut furori la Real Madrid, Alfredo Di Stefano.

Jucătorul care a trimis Universitatea Craiova tot mai aproape de liga a doua, după ce a marcat golul victoriei braşovenilor în Bănie, David Distefano, se mândreşte cu numele lui, dar declară că este doar o coincidenţă legătura de nume dintre el şi fosta mare glorie a Realului.

Este o onoare să mă cheme Distefano, iar acest lucru pune mai multă presiune pe umerii mei. Mi-aş dori foarte mult să fac în fotbal măcar un sfert din ceea ce a realizat Alfredo Di Stefano", a declarat mijlocaşul care este împrumutat de FC Braşov de la echipa Union San Felipe, din Chile.

David Distefano a început să joace fotbal la şapte ani, îndrumat de tată şi mai ales de bunic, mare fan al lui Alfredo Di Stefano. „În Argentina fotbalul este o religie şi este foarte greu să stai departe de acest fenomen.

Aproape toţi copiii joacă fotbal şi fiecare tânăr visează să ajungă la cele mai mari echipe din Argentina, Boca Juniors sau River Plate. Ca profesionist, am început să joc fotbal în 2008, la echipa de ligă secundă din Argentina, Nueva Chicago", îşi aminteşte fotbalistul de 24 de ani.

Şansa vieţii, în Europa

Odată cu transferul la FC Braşov, pentru jucătorul din „Ţara Tangoului" s-a ivit şi prima oportunitate de a evolua în afara campionatului din ţara natală. „M-am bucurat atunci când preşedintele de la San Felipe mi-a spus că am şansa să ajung în Europa. Pentru un jucător din America de Sud, să joci în Europa este visul suprem, nu-ţi poţi dori mai mult ca fotbalist profesionist.

Doar aşa ai şansa să te afirmi şi să ajungi cu adevărat în fotbalul mare", spune Distefano, care a vorbit şi despre experienţa din România: „Campionatul este foarte valoros, comparativ cu ceea ce este în Chile, dar fotbalul de aici mi se pare puţin cam dur, se pune prea mult accent pe latura fizică.

Însă, îmi place mult în România şi mă înţeleg de minune cu colegii, mai ales cu sud-americanii din echipă. Ar fi ceva fantastic pentru mine ca la primele luni în Europa să câştig şi primul meu trofeu, Cupa României".  

Înainte să aungă în România, Distefano auzise de granzii campionatului, Rapid, Steaua, Dinamo, dar şi de actuala campioană, CFR Cluj-Napoca. „De la televizor am aflat de echipele din Bucureşti, cel mai mult s-a vorbit de Steaua şi de Rapid când au ajuns în sferturile Cupei Uefa. În Argentina, jucătorii de uită foarte mult la meciurile din Europa, mai ales urmărim cu mare atenţie Liga Campionilor", declară fotbalistul.

Întrebări şi răspunsuri

Ce fotbalişti români ştiai înainte să ajungi în România?

„Ştiam de Mutu şi de Hagi. Ultimul ne-a produs o mare dezamăgire la Campionatul Mondial din 1994, când România a eliminat Argentina în optimi, iar Hagi şi Ilie Dumitrescu au fost cei mai buni jucători români", a încheiat Distefano.

Ce echipă / fotbalist preferat ai?

Ca orice argentinian, îmi place foarte mult Boca Juniors, este formaţia la care vrea să ajungă orice jucător argentinian. Ca jucător, îmi place foarte mult stilul lui Wesley Snejder, de la Inter Milano. Este un fotbalist genial", crede fotbalistul.

Ce-i place

Ador să mă joc cu fetiţa mea de doi ani şi să petrec cât mai mult timp cu prietenii şi familia. Îmi place să merg la grătar, să înot şi să mă relaxez cât mai mult în aer liber. Ascult orice fel de muzică şi-mi plac filmele de comedie, dar şi cele de acţiune", a menţionat David Distefano.

Ce nu-i place

Detest minciuna şi ipocrizia. Nu-mi place falsitatea unor conducători de club, care îţi promit ceva, dar îţi oferă altceva. Nu-mi place să merg prin cluburi şi să beau alcool. Totodată, urăsc să mi se spună ce să fac şi cum să-mi ordonez viaţa", a încheiat fotbalistul sud-american.

PROFIL

Născut. 10 iulie 1987, în Argentina.

Familie. Căsătorit, are o fetiţă.

Studii. Medii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite