Pomi plantați in memoriam pe o pârtie de săniuș din Brașov. Cum au reacționat localnicii

0
Publicat:

Asociația „Zi de bine” a decis să amenajeze un loc în care brașovenii să poată planta arbori în memoria celor dispăruți. Ideea este apreciată, dar locul ales este cel în care copiii se dau cu sania

Bănci și pomi au apărut pe pârtia de săniuș din Brașov FOTO Ioan Buciumar
Bănci și pomi au apărut pe pârtia de săniuș din Brașov FOTO Ioan Buciumar

Unul dintre puținele locuri în care copiii din Brașov se pot da cu sania a devenit locul în care a fost transpus în viață un alt proiect. O inițiativă frumoasă a unei asociații din București a prins viață și în orașul nostru. 41 de pomi au fost plantați în memoria unor persoane dispărute.

Arborii urmează să beneficieze de un cod QR astfel încât trecătorii să poată afla lucruri interesante despre cei în memoria cărora au fost plantați. Din păcate, alegerea locului nu a fost cea mai inspirată și mulți dintre cei care obișnuiesc să petreacă timp în zonă și-au exprimat nemulțumirea. A fost inițiată chiar o petiție pentru ca locul să rămână unul pentru săniuș, dar Primăria spune că lucrurile s-au schimbat.

Pe o porțiune din parcul din Livada Poștei, asociația «Zi de bine», în parteneriat cu municipalitatea, a plantat 41 de arbori în amintirea persoanelor dispărute dintre noi. Inițial, este adevărat, a fost o petiție. Primarul și arhitectul șef s-au întâlnit și la fața locului, și la Primărie cu reprezentanții petiționarilor, le-au explicat despre ce este vorba și, dacă în prima fază, ei credeau că întreaga zonă va fi plantată cu arbori, în momentul în care s-au lămurit că rămâne și o zonă pentru săniuș, lucrurile au intrat pe un făgaș normal”, a explicat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăria Municipiului Brașov.

Brașovenii care locuiesc în zonă spun că lucrurile nu stau chiar așa. „Am pus 32 de nuci acolo, în deal, exact la marginea bordurii. Vine lumea, în special cu săniile și îi rupe. Au venit și au săpat asta pentru ce, pentru că era singurul derdeluș din oraș. Ar fi trebuit să nu pună pocinogul ăsta care este aici pentru că și așa jumătate n-o să se prindă acolo. Îi foarte încurcă pe copiii care se dau cu sania pentru că nu mai au cum să se dea și acum se dau spre plasa de la locul de joacă. Mama și tata stau sus și bunicul și bunica stau jos, ca să nu intre copiii în această plasă, pentru că și ea e cu rost aici”, spune un bunic.

Chiar dacă locul pentru săniuș nu a dispărut, lățimea pârtiei a scăzut considerabil. Locurile de joacă amenajate în Livada Poștei fac ca această parte a parcului să fie singura în care cei mici se pot da cu sania, astfel că îngustarea ei a creat nemulțumiri.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite