Personalul redistribuit va lucra gratis, în spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit medicilor din spitalele braşovene, nu există un cadru legal prin care personalul de la spitalele din Codlea, Săcele şi Victoria să poată fi plătit.

97 de cadre medicale de la Spitalul din Codlea, 112 de la Spitalul din Săcele şi 54 de la Spitalul din Victoria au fost redistribuite în spitalele din Braşov. Unii medici, dar şi personal auxiliar s-au trezit trimişi acasă, pentru că spitalele nu au bani să-i plătească.

Managerii spitalelor din Braşov s-au reunit la Consiliul Judeţean pentru a lămuri problema.

La Spitalul Judeţean avem 300 şi ceva de posturi libere. Am primit 41 de persoane repartizate în urma desfiinţării spitalelor. Ceea ce mă determină să mă gândesc de două ori înainte să-i angajez este că în condiţiile în care contractul meu cu CAS este de doar 3.000 de cazuri şi tot acest contract prevede să nu depăşim procentul de 70% pentru cheltuielile de personal", a declarat Marius Neculoiu, managerul Spitalului Judeţean.

Aici au fost redistribuite 41 de cadre medicale, dintre care un medic, 21 de asistente medicale, 8 infirmiere şi 8 îngrijitoare.

Promisiuni doar pentru Judeţean

Ministerul Sănătăţii a trimis o informare către Spitalul Judeţean în care managerul este informat că sumele pentru acoperirea salariilor noilor angajaţi vor fi corectate. Nu acelaşi lucru se va întâmpla şi la celelalte spitale, unde managerii nu au nimic împotriva suplimentării personalului, dar pur şi simplu aceştia nu vor putea fi plătiţi.

La Spitalul de Copii au fost redistribuite 15 cadre medicale, dar le vom prelua chiar dacă nu ne încadrăm în procentul de 70%. Nu ştim, însă, cum îi vom plăti", a spus Ioan Mâzgărean, managerul Spitalului de Pediatrie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite