Partea întunecată a unui eveniment de o rară frumuseţe: un cal este biciuit cu bestialitate după Parada Junilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un cal a fost bătut să urce în camion după Parada Junillor FOTO Daniela Susa
Un cal a fost bătut să urce în camion după Parada Junillor FOTO Daniela Susa

Un cal care a participat la Parada Junilor a fost bătut să urce în camion, după ce i-a adus stăpânului o sumă frumuşică. Poliţia s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă.

Una din cele mai frumoase tradiţii din ţară este Parada Junilor, desfăşurată în următoarea duminică după Paşte. Cum vremurile s-au schimbat, junii sunt nevoiţi să închirieze cai pentru eveniment, pe care, la final, îi înapoiază stăpânilor. Din păcate, nu toţi proprietarii animalelor se poartă cu acestea cum ar fi normal, chiar dacă, în urma paradei, câştigă sume frumoase de pe urma cailor. 

Un cal care a participat la Parada Junilor este biciuit înainte de urcarea în camionul care trebuia să-l transporte acasă. Imaginile au fost filmate de unul dintre trecători şi postate pe reţelele sociale. Într-un filmuleţ postat de o braşoveancă se poate vedea cum un bărbat loveşte în mod repetat cu biciul animalul care se teme să urce în remorcă. Poliţiştii braşoveni au văzut şi ei filmarea postată de braşoveanca Daniela Susa. 

PUTEŢI vedea imaginile aici, aşa cum au fost postate pe Facebook.

„Ca urmare a apariţiei în mediul online a unor imagini în care poate fi observat cum mai multe persoane exercită acte de violenţă asupra unei cabaline, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov este abilitat să comunice următoarele: La nivelul Biroului pentru Protecţia Animalelor Braşov au fost demarate verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt şi a identificării persoanelor în cauză”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, agent principal Nadia Olaru. 

Junii spun că, înainte de pandemie, plăteau câteva sute de lei pentru închirierea unui cal pentru Parada din Duminica Tomii. După ce evenimentul nu s-a desfăşurat în ultimii doi ani, aceştia au dezvăluit că preţurile au crescut foarte mult şi s-a ajuns chiar ca sumele în lei dinaintea pandemiei să fie cerute acum la acelaşi nivel, dar în euro, adică de 5 ori mai mult. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Record de maşini avariate de un braşovean beat. Bărbatul a distrus zeci de autoturisme până l-au oprit poliţiştii

Învierea Mică din Piaţa Sfatului. Motivul pentru care Evanghelia se citeşte acolo în nu mai puţin de 8 limbi

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite