O mie de braşoveni au protestat în Piaţa Sfatului. Oamenii au scandat „Jos Guvernul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o mie de persoane s-au adunat au ajuns în inima Cetăţii Braşovului, unde este şi sediul PSD. Oamenii au scandat „DNA, DNA, să vină să vă ia“.

UPDATE 19.40 Circa o mie de braşoveni au protestat în Piaţa Sfatului, unde este sediul PSD. La această oră oamenii au plecat spre case.

Protestul a fost paşnic, nefiind necesară intervenţia jandarmilor.

UPDATE 19.10 Protestatarii au pornit spre sediul PSD, pe strada Republicii.

Mesajele s-au diversificat:  La închisoare, nu la guvernare!", Legi pentru toţi, nu pentru hoţi şPSD, ciuma roşie”.

 VIDEO mai jos!

UPDATE 18.55 La această oră sunt aproximativ 500 de persoane. La ora 19.00, oamenii vor să pornească de la Prefectură, pe la Modarom, pe strada Republicii, în Piaţa Sfatului, unde este sediul PSD.

Oamenii cer şi demisia premierului Sorin Grindeanu şi spun că au ieşti în stradă pentru apărarea instituţiilor care luptă cu corupţia şi corupţii din România.

Am crescut frustrat că statul Român lăsa oameni care evident furau din bugetul de stat liberi. Niciodată nu m-am gândit că va exista o instituţie care să-i ancheteze pe «ăia». A venit DNA-ul peste ei şi bineînţeles ei sunt supăraţi tare. Acum, după alegeri, vor să modifice codurile penale pentru a dezincrimina abuzul în serviciu, adică peste 30% din dosarele DNA, vor să dea ordonanţă de urgenţă pentru a-i scoate din pârnaie pe «ăia» care au furat de au rupt”, a declarat Radu Hossu, unul dinter organizatorii protestului de la Braşov.

UPDATE, ORA 18.25 Aproape 300 de oameni sunt în stradă la această oră în Braşov şi protestează. Se scandează: „DNA, DNA, să vină să vă ia“ şi „Jos Guvernul“.

Proteste sunt anunţate duminică şi în alte oraşe: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Constanţa, Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava şi Satu Mare.

„La început am ieşit în stradă împotriva guvernului Dragnea/Grindeanu pentru că au vrut să introducă o ordonanţă de urgentă (sau mai multe) care atacă direct statul de drept, instituţiile care susţin justiţia, dar mai rău de atât, atacă direct societatea. De ce spun asta? Pentru că oamenii se aşteaptă, natural, ca un hoţ să facă puşcărie, un criminal la fel, un corupt la fel, iar cei nevinovaţi de asemenea acte să se plimbe liniştiţi pe stradă. În momentul în care hoţii şi corupţii se plimbă pe stradă cu aceleaşi drepturi şi libertăţi ca cei nevinovaţi, se pierde o busolă morală, o busolă a valorilor sociale, iar societatea intră în criză. Oameni care se chinuie să izbăvească vor ajunge să spună: «păi eu de ce să fiu corect şi să mă chinui, nu mai bine fur? că oricum nu mi se întâmplă nimic». Acela este momenul pe care eu şi cu siguranţă şi voi vrem să-l evităm”, scrie Radu Hossu, unul dintre iniţiatorii protestului, pe pagia de Facebook.
image

El spune că este frustrant faptul că, la Braşov, un oraş cu 250.000 de locuitori, vin foarte puţini ameni la protest.

„Faptul că nu am capitulat cu toţii, faptul că stăm la -10 grade pentru nişte principii sănătoase, pentru o ţară curăţată de corupţie, pentru un viitor bun al copiilor noştri, îmi dă speranţa că Duminică vom fi mai mulţi. Mai bine organizaţi, cu dorinţa de a nu ne opri până când ei nu cedează în faţa cererilor noastre de bun simţ şi legitime. Am încredere că până duminică, la ora 18.00, vom vorbi cu mai mulţi prieteni, vom convinge mai multe cunoştinţe de importanţa acestei acţiuni, vom aduce mai mulţi colegi în stradă şi ne vom cere justeţea cu la fel de multă ardoare ca şi până acum”, mai spune Hossu.
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite