O bucată de pâmânt, mărul discordiei în Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un locanic acuză Primăria că a dat o autorizaţie de construcţie pe un terenul care avea deja proprietar. Bărbatul susţine că este proprietar pe pământul unde se ridică două imobile, în timp ce Primăria spune că atunci când a eliberat autorizaţia, terenul era liber de sarcini.

Un pensionar de 76 de ani acuză Primăria Cristian că a eliberat o autorizaţie de construcţie pentru ca un localnic să ridice două imobile pe o bucată de pământ care, afirmă el, se află în proprietatea lui.

Mi s-a luat pe nedrept o suprafaţă de 500 de metri pătraţi de teren, proprietate persoală, de către Marian Necula, prin mijloace ilegale, cu t implicara directă a primăriei din Cristian, în persoana primarului Dragoş Serafim şi a agentului agricol Adrian Ferţu. Aceştia au eliberat autorizaţie de construcţie terenul folosit de mine de 40 de ani", spune Gheorghe Buzatu.

Bătrânul spune că Marian Necula s-a apucat de construit trei imobile. „Cel mai mare se ridică pe un teren pe care Necula l-a cumpărat de la un sas, dar cu celelalte două căsuţe a intrat pe pământul meu", spune pensionarul. Pentru a-şi recupera pământul, Gheorghe Buzatu a deschis un proces împotriva primăriei şi a lui Necula Marian fiincă, spune el, are acte care dovedesc că el este proprietar pe acel petic de pământ.  

Acel teren mi-a fost donat de nişte rude şi am contract de donaţie, autentificat la notar. În extrasul CF eu figurez cu donaţia asupra terenului şi am scos şi o adeverinţă de la primărie prin care am achitat regulat impozitul pe teren", mai spune Gheorghe Buzatu.

Primăria susţine că terenul e în arendă

Primarul din Cristian, Dragoş Serafim, îl contrazice pe pensionar şi susţine că autorizaţia a fost eliberată în condiţii legale. „Întreg terenul, de 1.200 de metri pătraţi, a fost în proprietatea statului. Sasul a făcut o cerere ca să-l cumperere, apoi l-a vândut lui Necula. Gheorghe Buzatu lucrează acea bucăţică de pământ şi are doar un contract de arendă. Dacă terenul ar fi fost donat cum susţine, ar fi apărut şi la noi în CF. Atunci când s-a eliberat autorizaţia de construcţie, terenul era liber de sarcini. Dacă el avea acte de proprietate pe acel teren ar fi câştigat procesul pe care l-a intentat, dar l-a pierdut", spune primarul Dragoş Serafim.

Ce nu a putut justifica edilul din Cristian a fost adeverinţa prin care se arată că Gheorghe Buzatu plăteşte impozit pe acel teren. „El a venit şi a declarat pe propria răspundere că terenul este al lui şi a plătit intenţionat ca să demonstreze că e pământul lui. Nu a verificat nimeni dacă e aşa sau nu, dar am vorbit să i se dea banii înapoi", a mai spus Dragoş Serafim.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite