Noi probleme pe A1 din cauza dealului care a luat-o la vale. Cum se circulă acum

0
0
Publicat:

Eroarea de proiectare a autostrăzii A1 în zona Aciliu-Bucium creează în continuare probleme. În acest weekend, pe trei porțiuni din autostradă circulația este restricționată, iar ploaia încurcă intervenția

Pe trei porțiuni de pe A1 circulația este restricționată FOTO DRDP Brașov
Pe trei porțiuni de pe A1 circulația este restricționată FOTO DRDP Brașov

Trei porțiuni din autostrada A1, între Sibiu și Sebeș, se confruntă cu probleme în acest weekend. În zonele respective, circulația este restricționată, după ce carosabilul s-a degradat în câteva locuri.

În urma degradărilor apărute pe partea carosabilă am fost nevoiți să restricționăm circulația pe prima bandă și banda de urgență în zona Apoldu, pe ambele sensuri. O restricție asemănătoare a fost introdusă și pe o porțiune de 500 de metri pe Viaductul Aciliu, pe sensul Sebeș – Sibiu. Pe cele trei porțiuni circulația se desfășoară pe banda doi. Vă rugăm să circulați cu prudență pe aceste tronsoane și să respectați semnalizarea temporară!”, a transmis Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Echipele DRDP Brașov sunt pe teren încă din noaptea de vineri spre sâmbătă și lucrează la remedierea problemelor apărute. Ploaia le-a creat, însă, mari probleme muncitorilor, care nu au putut interveni așa cum și-ar fi dorit, apa încurcându-le eforturile.

Probleme de la început pe autostradă

În zona Dealului Aciliu-Bucium au existat probleme încă de la darea în folosință a autostrăzii. De fapt, a fost o eroare în proiectare care face ca și acum să apară periodic necesitatea intervențiilor. Drumarii spun că fac eforturi pentru corectarea erorii, însă acestea se întind pe o durată mare de timp și nu vorbim de o lucrare care să fie continuă.

Porțiunea dintre Sibiu și Sebeș din autostrada A1 a fost inaugurată în decembrie 2013, însă de atunci au apărut probleme de mai multe ori. Dealul a luat-o la vale în zona Bucium și încă se caută o firmă care să facă expertiza tehnică în zonă, pentru rezolvarea problemei. La ultima licitație, potrivit celor de la DRDP Brașov, nu s-a prezentat nimieni.

Tot din această săptămână, începând cu 31 august, la Șelimbăr, în apropiere de Sibiu, circulația pe A1 a fost deviată, pentru conectarea la noul lot Sibiu - Boița. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite