Muzeul Civilizaţiei Urbane, scos în stradă de foştii proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Consiliul Judeţean Braşov a investit o mulţime de bani şi a pus în valoare imobilul unde funcţionează astăzi Muzeul Civilizaţiei Urbane, fostul proprietar vrea să-l ia înapoi şi, dacă se poate, fără să dea un ban.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Claudiu Coman, a anunţat în plenul şedinţei de miercuri faptul că, la termenul din 25 martie, instanţa urmează să dea un verdict în dosarul privind evacuarea muzeului.

Pentru a-i fi recuoscute investiţiile realizate, şi administraţia judeţeană a deschis un proces. Coman speră ca să se ajungă la o înţelegere cu proprietarul, iar instituţia de cultură să funcţioneze mai departe în acest imobil şi, eventual, Consiliul Judeţean să plătea o diferenţă pentru cumpărarea acestuia. Pentru tergiversarea acestui proces, proprietarul nu a recunoscut documentele contabile depuse de autorităţi în acest proces şi trebuie făcut o expăeretiză, care să arate cât valora clădirea înainte de renovare şi modernizare.

Clădirea Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului a fost încadrată în categoria A a monumentelor istorice, de importanţă naţională. Este primul de acest gen din ţara noastră, inaugurat în septembrie 2009. Turişii pot admira aici modul de viaţă al Braşovului secolului al XIX-lea dar şi istoria arhitecturii braşovene în secolele XVI-XIX. Sunt evidenţiate aici de la prăvălii şi ateliere ale breslaşilor, pivniţe de depozitare, hanuri sau case de locuit, la artefacte simbolice, mobilier Biedermaier, accesorii de modă feminină, sau tipul de decorare a spaţiului interior.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite