Monopostul creat de studenții brașoveni, primul din Europa la o întrecere continentală din Portugalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa BlueStreamline a Universității Transilvania din Brașov a creat un monopost cu care a câștigat o competiție din Portugalia la care au participat 16 universități din 7 țări europene.

Monopostul creat de studenții brașoveni s-a dovedit cel mai bun FOTO Universitatea Transilvania
Monopostul creat de studenții brașoveni s-a dovedit cel mai bun FOTO Universitatea Transilvania

Echipa de curse a Universității Transilvania a câștigat competiția „Formula Student” din Portugalia. BlueStreamline se află la prima participare la întrecerea lusitană, la care echipa universității brașovene s-a prezentat cu al 14-lea monopost realizat de studenți, după opt luni de muncă susținută.

Un număr de 16 mașini din 7 țări europene au luat startul, iar brașovenii de la Universitatea Transilvania au câștigat probele de accelerație, de anduranță și de eficiență. La autocross, mașina pusă la punct sub Tâmpa a terminat pe poziția secundă, iar la skid pad a urcat de asemenea pe podium, pe poziția a treia.

Competiția din Portugalia s-a desfășurat în perioada 1-5 august, pe circuitul „Kartodromo Castelo Branco”. Pentru echipa BlueStreamline urmează încă două competiții în această vară, pe circuitele din Spania și din Croația. De altfel, imediat după ce a câștigat în Portugalia, echipa brașoveană a trecut în cealaltă țară din Peninsula Iberică, Spania, unde va concura în zilele următoare.

Echipa câștigătoare

Ardelean Raul Daniel de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Benedek Oliver, Facultatea de Design de produs și Mediu, Buduleci Bogdan Ștefan - Facultatea de Design de produs și Mediu, Buga Mihail – Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor, Chindea Cosmin - Mihai – Facultatea de Matematică și Informatică, Dumitru Radu – Facultatea de Inginerie mecanică, Kheddoo Trivedi - Facultatea de Inginerie mecanică, Luchian Mihai - Facultatea de Matematică și Informatică, Marciu Alexandru-Daniel – Facultatea de Inginerie tehnologică și management industrial, Negrescu Florin-Daniel - Facultatea de Inginerie mecanică, Niculcea Mircea - Andrei - Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor și Tănase Mihai-Alexandru-Lucian de la Facultatea de Inginerie tehnologică și management industrial sunt membrii echipei BlueStream, autori ai unei performanțe deosebite pentru învățământul și sportul românesc.

Performanța, obținută la 15 ani de la crearea primului monopost


Acest loc 1 este cu atât mai valoros, cu cât vine exact în anul în care echipa BlueStreamline împlinește un deceniu și jumătate de existență.

„Mă bucur că alături de cei 12 studenți am reușit să dezvoltăm un monopost care la anumite capitole a depășit performanțele mașinilor de curse dezvoltate de universități de top din Europa. Nu a fost doar muncă inginerească, a fost și este în continuare o muncă de echipă, pasiune și multe ore petrecute în atelierul de pe Colina Universității. De 15 ani BlueStreamline este și o rampă de lansare pentru studenți, în industria automotive și nu numai”, a declarat conf. dr. ing. Mihai Comșiț, coordonatorul echipei BlueStreamline.

Studenții brașoveni speră să câștige și competiția din Spania și să se întoarcă acasă cu cea mai bună mașină de curse realizată de studenții europeni în acest an.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite