Mesaj emoţionant al fiului pilotului Mircea Crăciun, prăbuşit cu planorul în masivul Postăvaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Crăciun a fost cel mai bun pilot zbor la distanţă cu planorul. FOTOfacebook.
Mircea Crăciun a fost cel mai bun pilot zbor la distanţă cu planorul. FOTOfacebook.

Fiul pilotului a scris pe pagina de Facebook dedicată căutărilor pilotului Mircea Crăciun un emoţionant mesaj de adio.

Mesajul începe cu tun titlu sugestiv pentru întreaga carieră a pilotului: În sfârşit, Mircea Crăciun a aterizat!

„Natura s-a milostivit şi l-a redat, în cele din urmă, pe Mircea familiei sale. Înainte să îmbrace haina albă a zăpezii, munţii au înţeles că ar face o nedreptate dacă l-ar mai tine pe planorist prin preajmă. Au stat împreuna destul. I-au povestit pilotului despre eternitate şi el le-a povestit despre zbor. Probabil s-au luat cu vorba... şi toţi prietenii ştiu cum era Mircea când vorbea despre dansul printre nori. Putea să povesteasca zile întregi. Şi zborul lui nu s-a oprit niciodată. Acum, doar a schimbat planorul. Zboară într-unul cu fineţe infinită. Şi, dacă ne vom uita din când în când pe cerul doldora de cumuluşi, îl vom zări mereu într-un salt către nemărginire. Zboară în pace, Mircea Crăciun! Şi, din când în când, mai intră pe statia radio a eternitaţii şi mai dă câte un raport de poziţie! Noi o să ascultăm!

image

Vrem să mulţumim tuturor celor care s-au implicat în căutarea lui Mircea. Voluntarilor care au bătut cărările munţilor, planoriştilor şi parapantiştilor care şi-au încordat privirile de sus ca să străpungă desişul padurilor. Mulţumim şi celor cu elicoptere şi avioane, şalvamontistilor, Amicii Salvamont, ISU, pădurarilor şi jandarmilor. Şi tuturor celor pe care nu-i ştim, dar care şi-au rupt din timpul lor pentru a se alătura efortului căutării. Voi, cu inimile voastre, l-aţi ghidat către noi“, a scris fiul pilotului pe facebook.

Pilot cu mare experienţă

Mircea Crăciun se afla la primul zbor cu planorul S-1 Revelation, care aparţinea unui prieten de familie. Avea 56 de ani şi era cel mai bun pilot român la zborurile de distanţă. Era legitimat la Aeroclubul Iosif Şilimon de la Ghimbav şi avea la activ peste 3000 de ore de zbor. În ziua în care a dispărut se antrena pentru un zbor de 1000 de kilometri, după ce reuşise deja unul de 700 de kilometri.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite