Mâna din râpa în care a fost căutată Elodia, identificată. Aparține unui bărbat ucis brutal de fiul său

0
Publicat:

Mâna găsită în râpa din Dragoslavele (Argeș), unde a fost căutată și Elodia Ghinescu, aparține unui bărbat ucis tot în urma unei violențe în familie. Fiul său practica arte marțiale și l-a ucis cu un procedeu specific.

Mâna găsită într-o râpă aparținea unei victime a violenței în familie FOTO Adevărul
Mâna găsită într-o râpă aparținea unei victime a violenței în familie FOTO Adevărul

Doar mâna care l-a hrănit a mai rămas din tatăl pe care l-a ucis. Așa ar putea fi rezumată o crimă care a fost descoperită după ce o mână a fost găsită la începutul lunii decembrie într-o râpă din apropierea comunei Dragoslavele din județul Argeș.

Descoperirea făcea să pară că este vorba despre un om care a fost mâncat de animale, însă anchetatorii au realizat imediat că este vorba despre un omor. Mai mult, vineri, 26 ianuarie 2024, au fost găsite și hainele victimei. Felul în care se prezentau acestea a dus la concluzia evidentă că a fost vorba despre o crimă și cadavrul a fost dus în râpa din Dragoslavele după ce omul era mort.

Mâna din râpă îi aparține unui bucureștean de 53 de ani, iar principalul suspect este fiul său, în vârstă de 25 de ani. De la Câmpulung Muscel, ancheta a fost transferată mai întâi la Pitești, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Acum, după ce s-au găsit și hainele și procurorii au ajuns la concluzia că este vorba despre o crimă, dosarul a fost mutat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

Ancheta a ajuns la Brașov pentru că omorul s-ar fi petrecut aici

Prim-procurorul Adrian Radu spune că ancheta a fost preluată de procurorii brașoveni deoarece indiciile sunt foarte clare că omorul s-a petrecut într-un apartament din Brașov, unde fiul victimei locuia cu chirie. Potrivit lui Adrian Radu, se presupune că moartea s-a petrecut prin asfixiere, după ce fiul i-a aplicat tatălui un procedeu din arte marțiale (MMA), sport pe care tânărul îl practica.

Victima este un bărbat născut în București, dar a locuit un timp în Bosnia și Herțegovina, unde s-a și născut fiul său. Familia s-a mutat pentru o vreme în Olanda, iar, actualmente, tatăl avea domiciliul în București și fiul locuia la Brașov. Din această cauză, cei doi nici nu prea sunt cunoscuți de vecini, pentru că nu au locuit prea mult într-un loc.

Victima a fost recunoscută după amprente deoarece avea cazier. Bărbatul de 53 de ani fusese cercetat într-un caz de omor în 2005 și condamnat pentru tentativă la omor în 2014, când a vrut să-și ucidă soția. Istoricul violent al familiei a dus la o crimă în urma unei violențe în familie, potrivit anchetatorilor, însă fiul nu recunoaște că și-ar fi ucis tatăl.  

Potrivit probelor de până acum, victima este un cetățean cu antecedente penale și astfel i-a fost stabilită identitatea, pentru că figura în baza de date a Poliției cu amprentele respective. Se pare că este vorba despre o violență în familie în forma omorului, respectiv, fiul și-a ucis tatăl, într-o locuință din municipiul Brașov”, a precizat Adrian Radu.

Sugrumat printr-un procedeu din MMA

În locuință nu s-au găsit urme de sânge, dar procurorii au o variantă despre cum s-a petrecut crima.

Suspectăm că modul de operare a fost unul agresiv, prin aplicarea unor procedee de tip MMA, pentru că fiul este practicant al acestui sport, dar aceste detalii urmează să le stabilim ulterior, după ce vom avea rezultatul autopsiei. Varianta omorului a fost luată în calcul chiar după prima sesizare, venită după găsirea mâinii drepte a victimei, iar identitatea autorului a apărut cu o mai mare certitudine în cursul zilei de 26 ianuarie 2024, în urma unor cercetări făcute în teren”, a mai explicat Adrian Radu.

Mâna victimei a fost găsită într-o râpă în care a fost căutată și avocata Elodia Ghinescu, însă, în cazul acesteia, nu s-a găsit nimic. Procurorii consideră ca principală variantă că bărbatul a fost omorât la Brașov, după care cadavrul a fost transportat la Dragoslavele și aruncat în acea râpă.

Crima se pare că s-a petrecut în noaptea de 18 spre 19 noiembrie 2023, mâna a fost găsită în 8 decembrie 2023, iar fiul victimei a fost reținut în 26 ianuarie 2024, după ce probele culese de anchetatori l-au indicat drept principal suspect în comiterea omorului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite