Laboratoare şi săli noi de clasă realizate cu fonduri europene, la Liceul Tehnologic din Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Râşnov a depus o cerere de finanţare pentru finalizarea lucrărilor la atelierele şcolare din cadrul Liceului Tehnologic din localitate, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

Valoarea eligibilă a proiectului reprezintă valoarea neachitată a contractelor. În procent de 98% din cheltuielile eligibile ale proiectelor sunt finaţate din fonduri europene prin programul mai sus amintit, iar 2% din cheltuielile eligibile ale proiectelor reprezintă contribuţia proprie a beneficiarilor.

Proiectul propune reabilitarea si extinderea clădirii de ateliere P+1 existentă, prin adaugarea etajului 2, incluzând săli de clasă, grupuri sanitare, cancelarie, magazie, concomitent cu reabilitarea.

Este vorba despre consolidarea şi extinderea parterului pentru mărirea spaţiului atelierelor mecanice, completarea cu vestiare, magazie de materiale, construirea unei camere birou pentru profesori, reorganizarea grupurilor sanitare şi a etajului 1 pentru extinderea sălii de gimnastică şi dotarea cu vestiare, magazie de pozitare articole sportive, camera pentru profesori, grupuri sanitare.

„Prin construirea unui corp nou de clădire P+3 se vor asigura săli de clasă, laboratoare şi ateliere pentru specializările oferite, grupuri sanitare, magazii materiale didactice, bibliotecă şi sală de lectură pe o suprafaţă totală construită de 260 mp şi respectiv desfăşurată de 1.040 mp. Valoarea eligibilă a proiectului este de 2.369.915,91 lei, din care contribuţia oraşului Râşnov este de 48.365,63 de lei”, a preiczat primarul Adrian Veştea.

În instituţia de învăţământ învaţă în prezent 509 elevi, organizaţi în 2 schimburi, dintre aceştia 30 fiind încadraţi în învăţământul postliceal, 36 în învăţământul profesional, 402 în învăţământul liceal şi 41 în ciclul gimnazial. Pe filieră tehnologică, instituţia de învăţământ asigură calificare în meseriile de tehnician în turism şi tehnician proiectant CAD, tehnician prelucrări mecanice, tehnician mecanic întreţinere şi reparaţii, mecanic auto, lăcătuş mecanic prestări servicii.

Acest proiect a fost aprobat si a fost încheiat contractul de execuţi a lucrălor, însă lucrările nu au fost finalizate din lipsa finanţării de la bugetul de stat. Anul trecut a fost încheiat un acord de parteneriat între Liceul Tehnologic şi oraşul Râşnov, acesta din urmă reînscriind la finanţare proiectul pentru lucrările rămase de executat. Astfel, s-a obţinut finanţare nerambursabilă de 2,4 milioane de lei de la FEDR şi Guvernul României, cu co-finanţare locală de 2%.

Stadiul de realizare al lucrărilor este în prezent de 90%, iar termenul de finalizare este sfârşitul lunii octombrie 2015.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite