FOTO Primii dinozauri au ajuns la viitorul parc de la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
80 de dinozauri vor popula parcul de la Râşnov. FOTOfacebook.
80 de dinozauri vor popula parcul de la Râşnov. FOTOfacebook.

Parcul se va extinde pe 2,5 hectare şi se va deschide în primăvara anului viitor. Toţi dinozaurii vor fi în mărime naturală şi vor fi aduşi din Germania.

În parc se vor construi 80 de dinozauri din fibră de sticlă, dintre care 20 vor fi în mărime naturală (3-10 metri), iar prin gura unuia dintre ei se va intra în incintă. Parcul cu dinozauri va avea o sală de conferinţe, un restaurant, locuri de joacă penctru copii, o sală pentru proiecţii de filme despre evoluţia dinozaurilor, dar şi un spaţiu pentru laser shooting într-un decor de „Jurassic Park“. Vor fi şi 60 de locuri de cazare, toate suspendate la nivelul coroanei arborilor pentru ca „dinozaurii să nu ajungă la turişti“.

Parcul cu dinozauri de lângă Cetatea Râşnov va fi construit de o companie privată, repectiv HCL Sfântu Gheorghe. Proiectul este unic în România şi Europa de Est. În acest moment mai există un singur astfel de parc în Austria. Pentru Europa de Est lupta s-a dat între România şi Ungaria. Uniunea Europeană avea finanţare pentru un singur proiect în această zonă, iar finanţarea de 4,5 milioane de euro a fost câştigată de ţara noastră pentru că Râşnovul este staţiune de interes naţional, iar cetatea din localitate atrage peste 300.000 de turişti pe an. Pentru Europa de Sud, o finanţare similară a fost obţinută de Croaţia.

„Primele 14 exponate, din cele 56 câte vor fi în tot parcul, au fost aduse din Germania, unde sunt realizate dintr-un material special pe structură metalică. Patru au fost deja montate, astfel încât, până la sfârşitul acestui an, toate exponatele să ajungă la Râşnov, urmând ca parcul să fie deschis în primăvara anului viitor. Dinozaurii au între opt şi 24,5 metri lungime şi înălţimi ce variază între doi şi 20 de metri înălţime. Exponatele reprezintă dinozauri din diferite specii şi epoci şi vor fi amplasate în aşa fel încât să reprezinte evoluţia acestor animale de-a lungul perioadelor preistorice”, a declarat administratorul Dino Park, Gabriel Rozorea, scrie newsbv.ro.

Pe aceeaşi temă:

Râşnovul intră în şantier în scop turistic

Staţiunea Râşnov. Cenuşăreasa care a devenit vedetă

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite