Explozie între Codlea şi Hălchiu! O bombă de 100 de kilograme a fost detonată de pirotehnişti FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bombă de aviaţie a fost descoperită pe câmp la marginea Drumului Judeţean 112C, între Codlea şi Hălchiu. Pentru că dispozitivul era încă activ şi foarte periculoas, pirotehniştii au hotărât să o detoneze la faţa locului.

UPDATE ora 13.50

Bomba a fost detonată cu succes de pirotehnişti, după mai bine de o oră de pregătiri. Dispozitivul a fost asanat printr-o manevră comandată de la mare distanţă. Explozia a avut loc la aproximativ 1000 de metri de drumul judeţean, chiar în locul în care a fost descoperită. Sunetul puternic datorat deflagraţiei s-a auzit pe o distanţă de câţiva kilometri.

image
image
image

ora 12.30

Bomba este din al doilea Război Mondial şi a fost găsită de un braşovean care îşi ara câmpul cu un tractor. Norocul a făcut să nu o atingă pentru că putea exploda oricând, lucru care i-ar fi fost fatal bărbatului.

bomba brasov

„Asanarea se face la faţa locului pentru că transportul bombei implică riscuri. Se iau toate măsurile necesare de siguranţă, iar detonarea se va comanda de la mare distanţă", a declarat pentru Adevărul de Seară, col. Stelian Rechiţean, inspector şef al ISU Braşov.

image
bomba brasov

Ccirculaţia pe Drumul Judeţean ce leagă cele două localităţi va fi întreruptă pentru câteva minute, înainte şi în timpul detonări. „Bomba cântăreşte 100 de kilograme şi are o rază de acţiune letală de 1.000 de metri, dacă se află la suprafaţă şi de aproximativ 200 de metri dacă se află la câţiva metri sub pământ0147“, transmite de la faţa locului, reporterul ADS, Cristina Nica.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite