Efectul Gloria, surprins de un fotograf în Munţii Făgăraş. De ce este atât de apreciat fenomenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Efectul Gloria filmat la Lacul Avrig din Munţii Făgăraş FOTO Dani Ursache
Efectul Gloria filmat la Lacul Avrig din Munţii Făgăraş FOTO Dani Ursache

Efectul Gloria este extrem de spectaculos pentru că se formează, de obicei, ca o proiecţie pe ceaţă, în care umbra unei persoane este înconjurată de o aură luminoasă în culorile curcubeului

Aflat în Munţii Făgăraş, în apropiere de Lacul Avrig, situat la o altitudine de 2011 metri, fotograful Dani Ursache a avut parte de o experienţă extrem de rară. Acesta a surprins un fenomen meteo care se petrece foarte rar şi care este de o frumuseţe copleşitoare. 

Fotograful nu a scăpat o asemenea ocazie şi a surprins, cu aparatul său, efectul Gloria, Fotografia a fost postată pe profilul Dany Photography şi a fost preluată şi de Meteo Plus. Imediat, numărul celor care au apreciat imaginea a crescut cu mare viteză şi s-a ajuns în foarte scurt timp care peste 1.000 de persoane să dea câte un like. 

„Efectul Gloria mai poarta numele de "Spectru montan" ori "Spectru Brocken". Umbra observatorului este proiectată pe ceaţă, vorbim de o iluzie optică. Picăturile minuscule de apă reflectă lumina soarelui înapoi către acesta, formând un nimb colorat în jurul umbrei”, au explicat specialiştii de la Meteo Plus.  

„Conditiile formării fenomenului se referă la refracţia şi dispersia luminii atunci când soarele, situat în spatele celui care observă, îi proiectează umbra pe un nor sau pe ceaţa situată mai jos decât poziţia acestuia, iar norul respectiv este format din picături de apă cu diametrul de dimensiuni într-un interval bine precizat”, a completat sursa citată. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Motivul pentru care ai putea crede că noile cartiere ale Braşovului sunt pustii. Explicaţiile directorului de la Statistică

Braconier prins după ce a vânat ilegal o mândreţe de cerb. Avea acasă 200 de kilograme de carne de căprioară

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite