Demiterile ilegale de la Casa de Pensii Braşov, sancţionate de instanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
oan Pamparău şi Camelia Bugnar şi-au cerut în instanţă drepturile. Arhivă.
oan Pamparău şi Camelia Bugnar şi-au cerut în instanţă drepturile. Arhivă.

Ioan Pamparău, fostul director adjunct la instituţiei a câştigat procesul intentat Casei Naţionale de Pensii şi va reveni pe funcţie. Actualul director adjunt, Camelia Bugnar a procedat la fel după ce a fost demisă în timp ce era în concediu de maternitate.

Pe lângă funcţie, Ioan Pamparău a câştigat şi bani, repectiv 30 de salarii restante. El a fost demis în 2010 şi a dat în judecată Casa Naţională de Pensii.  După trei acţiuni în instaţă, Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a dat sentinţa definitivă.

Anuleaza art. 2 si art. 3 din Ordinul nr. 1058/01.10.2010 emis de Presedintele C.N.P.A.S. Dispune reintegrarea reclamantului pe functia detinuta anterior, respectiv cea de director executiv adjunct la Directia Stabiliri si Plati Prestatii din Cadrul Casei Judetene de Pensii Brasov. Obliga pârâta Casa Nationala de Pensii Publice la plata drepturilor salariale cuvenite pentru funcţia de director executiv adjunct, începând cu data de 1.10.2010 si pâna la momentul reintegrarii. (….) Irevocabila. Pronuntata, în sedinţa publică din 19 aprilie 2013”, se arată decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Casa Naţională de Pensii nu dat încă un răspun cu privire la data la care Ioan Pamparău va fi repus în funcţie. Un alt director, Camelia Bugnar a fost demisă în timp ce era în concediu de maternitate şi şi-a recăpătat postul tot în instanţă.

Pe aceeaşi temă

Demiteri ilegale şi acuzaţii grave la Casa de Pensii Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite