Cristian Cioacă ar putea fi trimis în judecată pentru omor până de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse apropriate anchetei au declarat pentru brasovultau.ro că ancheta este pe ultima sută de metri şi că poliţistul va fi trimis în judecată până la finele anului. Procurorii de la Parchetul General care instrumentează cazul nici nu confirmă, dar nici nu infirma această ipoteză.

Cioacă a fost audiat în dosarul de omor în luna septembrie. Atunci anchetatorii l-au dus din nou în apartamentul în care a locuit cu Elodia Ghinescu. Procurorii au spus după terminarea percheziţiei că au găsit noi probe. Anchetatorii au folosit aparatură special şi au spus că au descoperit noi pete de sânge în locuinţă.

Cioacă susține că procurorii fac o eroare judiciară la fel ca în dosarul în care Marcel Ţundrea a fost condamnat pentru o crimă pe care nu a comis-o.

Citiţi aici la ce întrebări a picat Cioacă poligraful

„Sunt patru ani în care am aşteptat ca adevărul să fie investigat, în care Parchetul a promovat vinovăţia clientului meu fără a o căuta pe Elodia şi fără a investiga persoanele care ar fi putut oferi detalii referitoare la cauza reală a dispariţiei. Noi am semnalat că au fost persoane care au văzut-o pe Elodia la o săptămână după anunţarea dispariţiei dar nu le-a chemat nimeni la audieri. De ce se cheltuie banii pe investigarea unui omor şi nu a dispariţiei?", a decarat, revoltată, Maria Vasii la The Money Channel.

Dosarul de omor al lui Cioacă, spaima procurorilor

Și polițistul se plânge că nu i s-a acordat prezumţia de nevinovăţie. „Oricine din sistemul judiciar ştie că nu ai voie să pronunţi pete de sânge, ci pete brun-roşcate. Eu apar mereu ca vinovat, dar va ajunge un caz de eroare judiciară ca şi Ţundrea. Le-a scăpat de sub control!", a declarat Cioacă, pentru aceeaşi sursă. El a fost descris de apărătoarea sa drept un om liniştit.

Poliţistul Cristian Cioacă a făcut mai mulţi paşi greşiţi care i-au determinat pe anchetatori să-l suspecteze. Au trecut însă mai mult de patru ani de la dispariţia Elodiei şi totuşi Cioacă este liber. Primul pas suspect de Cioacă după dispariţia Elodiei a fost să schimbe yala la apartament şi să ceară ca soţia să fie scoasă de la întreţinere.

Al doilea pas suspect este anunţarea dispariţiei Elodiei abia în 5 septembrie, la şase zile după dispariţie. Două zile mai târziu a reclamat o inundaţi în apartament, dar specialistului i s-a părut că robinetul a fost smuls intenţionat din perete. În schimb perdeaua de la duş fusese schimbată şi lipseau şi câteva prosoape.

Un alt semn de alarmă a fost dispariţia unui cuţit de bucătărie din locuinţă. La percheziţiile din septembrie 2007 anchetatorii au găsit mai multe urme de sânge în baie şi în dormitor. Locaţia stropilor i-a făcut pe anchetatori să creadă că Cioacă a lovit-o pe Elodia, iar acesta ar fi decedat, după ce în cădere s-ar fi lovit de un corp dur.

Şi în maşina lui Cioacă s-au găsit urme de sânge, iar analizele au arătat că este al Elodiei. Au urmat apoi lucrurile găsite într-o râpă dintre Poiana Braşov şi Râşnov. O uniformă de poliţist, cutia de ceramică în care Elodia îşi ţinea bijuteriile, sticle de parfum de damă, reviste, mănuşi chirurgicale. Pe cămaşa de poliţist găsită în râpă apare AND-ul lui Cioacă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite