Cristian Cioacă a ieșit din închisoare după executarea pedepsei, dar nu scapă de „fantoma” Elodiei

0
Publicat:

Cristian Cioacă nu a scăpat de procesele cu familia Elodiei Ghinescu nici chiar după ce a ieșit din închisoare. Mama fostei avocate își dorește despăgubirile stabilite de instanță.

Cristian Cioacă nu a scăpat de procesele cu familia Elodiei FOTO Alex Vlaicu
Cristian Cioacă nu a scăpat de procesele cu familia Elodiei FOTO Alex Vlaicu

Cu toate că a și ieșit din închisoare unde ajunsese pentru că a fost condamnat pentru uciderea Elodiei Ghinescu, Cristian Cioacă nu a scăpat de procesele intentate de familia fostei sale soții. Mama Elodiei Ghinescu vrea să-l execute silit pe fostul polițist, care i-a fost și ginere.

Există deja dosarul de executare, care se află pe rol pentru recuperarea despăgubirilor stabilite prin sentinţa prin care a fost condamnat. Acum s-a repus dosarul pe rol, pentru că el a ieşit din închisoare”, a spus Crina Radu, avocata familiei Ghinescu și fostă prietenă a Elodiei.

Mama Elodiei Ghinescu își dorește să recupereze despăgubirile pe care instanţa i le-a impus fostului poliţist. Este vorba de 380.000 de euro, daune morale acordate nu numai mamei Elodiei, ci și fratelui fostei avocate și fiului acesteia rezultat din căsătoria cu Cristian Cioacă. Instanța a decis că fostul polițist trebuie să achite câte 125.000 de euro mamei şi fratelui Elodiei și 130.000 de euro fiului său și al Elodiei, Patrick.

Aceste daune morale au fost stabilite în 2014, odată cu sentinţa prin care fostul poliţist a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare. Cioacă s-ar fi angajat să plătească aceste daune, potrivit Crinei Radu, dar avocata fostului poliţist nu confirmă.

Mama sa are o vârstă şi e bolnavă, deci are şi grija ei, din câte ştiu. Mi se pare normal să stea retras, fiindcă a trecut prin ce a trecut! Din câte ştiu, îşi caută un loc de muncă, dar nu mi-a împărtăşit niciodată intenţiile sale legate de ce şi-ar dori să facă în noua viaţă pe care tocmai a început-o! Şi nici ce meserie şi-ar dori să aibă pe viitor”, a declarat Maria Vasii, avocata lui Cioacă.  

În anul 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. Crima s-ar fi produs în noaptea de 29 spre 30 august 2007, însă cadavrul Elodiei nu a fost găsit nici acum. Pentru că s-a scurs timpul legal, Elodia a fost oficial declarată decedată și, astfel, fostul polițist a putut fi condamnat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite