Braşovenii pot decide ce să se facă în oraşul lor. Care au fost primele cinci dorinţe în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovenii îşi doresc grădini muzicale FOTO percussionplay.com
Braşovenii îşi doresc grădini muzicale FOTO percussionplay.com

Cinci dintre propunerile braşovenilor vor prinde viaţă în urma câştigării finanţării prin proiectul de bugetare participativă. Una dintre propuneri este amenajarea de grădini muzicale

„Grădini muzicale în spaţii comune” este unul din proiectele propuse de cetăţenii Braşovului prin programul de bugetare participativă care va primi finanţare din partea Primăriei. Municipalitatea a ales (prin votul locuitorilor oraşului) cinci proiecte dintre cele propuse de cetăţeni, iar pentru trei dintre acestea au demarat procedurile de achiziţie. 

În curând, la Braşov va exista o pistă de alergare în Parcul Sportiv din cartierul Tractorul, o toaletă publică în acelaşi parc şi grădini muzicale. 

„Cele 3 sunt în procedura de achiziţie. Pentru prima pista de alergare a fost lansată deja această licitaţie în urmă cu două săptămâni, pentru celelalte 2 se pregăteşte documentaţia. În cazul grădinilor muzicale vom avea 3 astfel de ansambluri de instrumente muzicale exterioare. Ele vor fi amplasate în Parcul Titulescu, alea de sub Tâmpa şi în Parcul Tractorul. Toaleta publică din Parcul Tractorul intră, de asemenea, în procedură de achiziţie în cadrul unui calup de toalete publice automatizate pe care municipalitatea le va achiziţiona prin intermediul unui acord-cadru valabil pe 4 ani de zile”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Celelalte două proiecte, „Parcări sigure pentru biciclete“ şi „Grădini urbane“, sunt în faza de pregătire a documentaţiei necesare implementării.

„În cazul parcării pentru biciclete, cel de-al patrulea proiect declarat câştigător, aşteptăm aprobarea de către Consiliul Local a master-planului velo, după care vom demara procedura de stabilire a amplasamentelor pentru 2 sau 3 astfel de parcări publice, iar pentru grădinile urbane avem deja zona în care începem proiectul pilot. Aşteptăm şi lucrăm în această perioadă la modificarea regulamentului de zone verzi pe care îl vom propune Consiliului Local, după care vom putea demara şi implementarea acestui proiect”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. 

Primăria Braşov a alocat două milioane de lei pentru proiecte propuse de cetăţeni. Aceştia vin cu toate informaţiile necesare unui proiect, iar braşovenii votează. Primele 5 proiecte au fost declarate câştigătoare şi au primit finanţare.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Instalat de nici măcar o lună, semaforul din sensul giratoriu de la Braşov nu face faţă traficului. Ce au decis poliţiştii

Primul referendum din România pentru demiterea unui primar. De ce nu-l mai vor oamenii, după 18 ani de mandat

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite