Anchetă la Spitalul de Copii din Braşov după ce un medic a operat un copil la piciorul sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul a fost tăiat la ambele picioare din cauza unei erori medicale. FOTOArhivă.
Copilul a fost tăiat la ambele picioare din cauza unei erori medicale. FOTOArhivă.

O familie din Făgăraş a făcut plângere la Colegiul Medicilor după ce fiul său a suferit două intervenţii chirurgicale în loc de una singură.

Băiatul a suferit o fractură la piciorul stâng anul trecut după ce a fost lovit de o maşină şi a căzut de pe bicicletă. A fost operat şi i s-a introdus o tijă în picior. Acum câteva zile, părinţii au adus copilul din nou la Spitalul Judeţean Braşov pentru ca medicul Mihai Ruja să scoată tija. În sala de operaţie copilul a fost însă tăiat la piciorul drept care era sănătos. Imediat după ce a observat eroarea medicul a efectuat operaţia şi la piciorul stâng şi a scos tija.

Părinţii copilului au fost revoltaţi şi spun că fiul lor a fost chinuit inutil. Conducerea Spitalului de Copii spune că regretă eroarea şi că a fost vorba de o simplă incizie de 1 centimetru şi că pacientul nu va fi afectat. Mai mult directorul unităţii susţine că medicul le-a cerut scuze părinţilor imediat după operaţie şi că aceştia nu au avut nici o plângere de făcut.

În schimb oamenii au depus o reclamaţie la Colegiul Medicilor. S-a depus o plângere din partea părinţilor, iar ancheta este în curs de desfăşurare. S-a constituit comisia de anchetă şi se fac verificări în documentele medicale. Ancheta nu va dura mai mult de două săptămâni, iar rezultatele vor fi prezentate în comisia de disciplină. Deocamdată nu pot să spun dacă doctorul Ruja va fi găsit vinovat sau nu. În cazul în care va fi găsit vinovat, sancţiunile pornesc de la avertisment şi până la ridicarea dreptului de liberă practică“, a declarat Gabriel Moraru, preşedintele Colegiului Medicilor Braşov, pentru Mediafax.


Pe aceeaşi temă:

Şpaga din spitalele româneşti: by-pass coronarian–2.000 de euro, naştere-1.000 de lei, tumoră de colon-1.000 de lei. Cazurile de malpraxis

Şi-a rupt piciorul stâng şi a fost operată la cel drept. Medic acuzat de malpraxis: a confundat picioarele unei paciente

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite