VIDEO Trăieşte într-un cort la marginea oraşului şi refuză să fie dus pe perioada gerului într-un loc cald. „Organismul meu este învăţat cu frigul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O patrulă de la Jandarmerie a încercat, vineri, să convingă un bărbat de 54 ani, fără adapost, să fie condus la un centru social din municipiul Brăila. Jandarmii au identificat persoana într-o pădure, aflată la marginea Drumului European 584, la ieşire din localitatea Vărsătura, judeţul Brăila.

Intervenţie fără succes a jandarmilor brăileni de a salva de la îngheţ un bătrân de 54 de ani din Brăila. Acesta trăieşte într-un cort impovizat, acoperit cu pânze şi cartoane şi având în vedere că pentru zilele următoare se anunţă din nou ger năpraznic, jandarmii au încercat să-l convingă pe om că e bine să meargă câteva zile la Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă Brăila. Omul străzii nici nu a vrut să audă de propunerea jandarmilor de a părăsi aşa zisa “locuinţă” şi le-a motivat oamenilor legii că are un organism puternic şi că rezistă la frig.

“Să vă spun un secret. Corpul meu este obişnuit după temperatură. Înăutru este adăpost, am plapume, am mâncare, am tot ce îmi trebuie. Am strâns în opt ani de zile destule lucruri. Mulţumesc frumos pentru ajutorul pe care doriţi să mi-l acordaţi dar nu este nevoie. Mă simt foarte bine aici, e linişte, e adăpost. Am de mâncare până în luna mai” a declarat bărbatul de 54 de ani.
image

Deşi jandarmii brăileni i-au pus în vedere riscurile la care se expune, domnul Gabriel i-a asigurat că în 8 ani de zile a trecut prin clipe şi mai grele, astfel că nu trebuie să îşi facă nimeni griji pentru el. Totodată, domnul Gabriel, spune că oamenii străzii ar trebui să îi urmeze exemplul, iar vara să îşi pregătească adăpost pentru iarnă.

“Aş dori ca toti cei care sunt în situaţia mea şi care stau în adăpostul de noapte pe timpul ăsta, să vadă că, vara se pot pune la adăpost. Se poate face ceva vara ca să nu recurgă la adăpost” a mai declarat domnul Gabriel.

Membrii patrulei de jandarmerie i-au adus totuşi bărbatului ceai cald, pâine, gemuri şi conserve.

“Jandarmii brăileni au încercat să-l convingă pe bărbat să fie dus la un centru social, însă acesta a refuzat categoric. Pe timpul patrulărilor ce se vor executa, jandarmii vor avea în atenţie şi aceasă situaţie” a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brăila, Sorin Neftode.
Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite