Uimirea polițiștilor care au oprit o mașină în trafic, pentru o abatere minoră. Ce au găsit în portbagaj

0
0

Poliţiştii brăileni au descoperit substanţe interzise la deținere într-un autoturism care a fost oprit în trafic, deoarece şoferul nu purta centură de siguranţă.

Polițiștii au găsit în mașină 10 fiole cu substanțe interzise la deținere FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii au găsit în mașină 10 fiole cu substanțe interzise la deținere FOTO arhivă Adevărul

Poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică Brăila au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Piaţa Traian, din municipiu, fără a purta centura de siguranţă.

„În urma controlul autovehiculului, poliţiştii au descoperit în portbagaj zece fiole cu substanţe interzise la deţinere. Substanţele interzise au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor conform Legii 104/2008 privind deţinerea şi transportul de substanţe anabolizante dopante interzise”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

De asemenea, șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.160 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Droguri de 1,5 milioane de euro, găsite într-o mașină din Gorj

Pe 30 august 2022, un bărbat a fost prins în flagrant de către procurorii din cadrul DIICOT Gorj şi ofiţerii de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, în timp ce transporta cu un autoturism  o cantitate uriașă de droguri.

Este vorba de 93.780 de comprimate ce conţin ca substanţă activă Clonazepam şi 196.770 de comprimate cu substanţa activă Alprazolam, disimulate în cinci cutii de carton, ce au o valoare de piaţă de aproximativ 1.450.000 de euro. De asemenea, au fost ridicate sumele de 23.840 de euro şi 5.850 de lei, cinci telefoane mobile şi 12 cartele SIM.

Potrivit DIICOT, Alprazolam şi Clonazepam fac parte din categoria drogurilor de risc. Procurorii au stabilit că unul dintre suspecți, cetăţean sârb, a introdus în România cu ajutorul unui autocamion drogurile de risc, pe care le-a transportat şi predat unui complice pe raza judeţului Timiş.

Acesta din urmă a fost ajutat în activitatea infracţională de o a treia persoană care a asigurat activităţi de contra-filaj în vederea evitării descoperirii de către organele de urmărire penală.

Cei trei bărbați au fost arestați preventiv și sunt cercetaţi pentru trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc. Drogurile ar fi trebuit să ajungă în Norvegia, unde urmau să fie comercializate.

Brăila


Ultimele știri
Cele mai citite