Sute de kilograme de carne de porc şi vită confiscate de poliţişti. Comercianţii vindeau carnea în condiţii improprii şi nu aveau acte de provenienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea de porc era comercializată în condiţii neigienice Foto: IPJ Brăila
Carnea de porc era comercializată în condiţii neigienice Foto: IPJ Brăila

Astăzi, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Brăila au acţionat, într-o piaţă din municipiul Brăila, pentru depistarea comerţului ilicit cu produse agroalimentare. Oamenii legii au aplicat trei amenzi, în valoare totală de 15.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Poliţiştii brăileni au confiscat astăzi 350 de kilograme de carcasă de vită, 248 de kilograme de carcasă de porc, şapte kilograme de pastă de mici şi 100 de litri de vin, în valoare totală de 11.600 de lei, pentru care nu existau documente de provenienţă.

”Cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unui producător particular, în vârstă de 41 de ani, din Brăila, poliţiştii au constatat că acesta avea expuse la vânzare 350 de kilograme de carcasă de vită şi 248 de kilograme de carcasă de porc, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile legii 12/1990, iar bunurile în valoare de 10.800 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Oamenii legii au depistat şi un administrator al unei societăţi comerciale, în vârstă de 60 de ani, din Brăila, care vindea 100 de litri de vin fără documente legale de proveninţă. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu 5.000 de lei, conform legii 12/1990, iar bunurile, în valoare de 700 de lei, au fost confiscate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite