Recomandarea Centrului American pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor despre purtarea măştilor simple din textile în spaţii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele ţări europene şi-au actualizat recomandările: măştile din materiale textile pot contribui la încetinirea epidemiei, mai ales dacă sunt purtate în spaţii unde distanţa este dificil de menţinut.

Potrivit informaţiilor transmise de Centrul de Comunicare Strategică:

-Măştile simple chirurgicale au o protecţie net superioară celor textile;

-Purtarea de măşti textile poate ajuta la reducerea transmiterii coronavirusului către ceilalţi, dar ele nu oferă protecţie purtătorului;

-Păstrarea distanţei fizice şi a igienei riguroase a mâinilor sunt principalele metode de prevenire a coronavirusului;

-Chiar dacă purtăm mască, trebuie să păstrăm o distanţă de minimum 3 paşi mari faţă de ceilalţi;

-Ne dezinfectăm/spălăm pe mâini înainte şi după ce ne punem măştile şi nu le atingem când le purtăm;

-După fiecare purtare măştile textile trebuie spălate: este suficientă o spălare la maşina de spălat.

Centrul american pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (CDC) a revenit asupra recomandărilor anterioare făcute în contextul pandemiei şi în prezent consideră că purtarea măştilor simple din textile ar putea încetini răspândirea coronavirusului.

Specialiştii americani susţin că astfel de măşti sunt utile în special în locurile unde distanţa fizică este dificil de menţinut: cozi, magazine sau farmacii mici, mijloace de transport agglomerate. Această recomandare poate fi folosită ca o măsură suplimentară de sănătate publică.

CDC subliniază că astfel de măşti nu trebuie purtate de copiii sub 2 ani sau de persoane cu probleme respiratorii. Se menţine recomandarea conform căreia măştile simple chirurgicale au o protecţie net superioară celor textile. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ferm purtarea măştilor chirurgicale sau a măştilor de protecţie speciale în mediu spitalicesc.

Materialele din care sunt fabricate măştile textile nu protejează suficient în mediul spitalicesc. Instituţiile internaţionale de sănătate publică îşi actualizează recomandările în funcţie de evoluţia pandemiei. Ţări europene precum Cehia, Slovacia, Austria şi Bulgaria au început recent să recomande sau să impună folosirea măştilor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite