Pedepsele primite de interlopii care au transformat Brăila într-o zonă de război. S-au răfuit ca în filmele cu mafioți

0
Publicat:

Niciunul din interlopii implicați în încăierarea generală din toamna anului 2021 din Brăila nu va merge la închisoare. Membrii a două clanuri rivale s-au alergat reciproc, s-au bătut şi au aruncat unii în alţii cu ce le-a căzut în mână, pornind de la pietre şi scaune până la chei metalice.

Interlopii s-au bătut în plină stradă, la Brăila FOTO arhivă Adevărul
Interlopii s-au bătut în plină stradă, la Brăila FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Brăila a pronunțat, în 28 februarie, un prim verdict în procesul clanurilor rivale din Brăila care au transformat Brăila într-o zonă de război în toamna anului 2021. Ciprian Corbu a fost condamnat la un 1 an și 3 luni cu suspendare pentru încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice și port și folosire fără drept de obiecte periculoase.

Belgian Corbu, un alt interlop din aceeași grupare, a primit un an de închisoare, tot cu suspendare, pentru încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice. Alături de aceștia au mai fost condamnați Angel-Andreas Niţu Angel (9 luni închisoare cu suspendare) și Mihai George ( 8 luni închisoare cu suspendare). Decizia instanței nu este definitivă.

În 27 august 2021, două grupări rivale au transformat Brăila într-o zonă de război. Locuitorii oraşului au asistat cu groază cum minute bune interlopii s-au fugărit reciproc şi s-au lovit cu ce le-a căzut în mână. Un singur participant la scandal a fost arestat la acel moment.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila i-a trimis în judecată pe protagoniștii incidentului violent sub acuzaţiile de încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, port şi folosire de obiecte periculoase..

Trecătorii, îngroziți de bătaia dintre interlopi

Membrii celor două grupări au provocat o încăierare generală pe strada Buzăului din Brăila, semănând teroare în rândul trecătorilor şi angajaţilor firmelor din zonă. Interlopii s-au alergat reciproc, s-au bătut şi au aruncat unii într-alţii cu ce le-a căzut în mână, pornind de la pietre şi scaune până la chei metalice, iar unii dintre alţii s-au lovit şi cu cuţitele.

Ca să scape de atacul unui rival, Marian Olaru, unul dintre interlopii implicați în conflict, s-a urcat într-o maşină şi a demarat în trombă, provocând la scurt timp un accident rutier. Ulterior, a refuzat să îi fie prelevate probe biologice de către poliţişti. În urma scandalului, trei dintre participanţi, printre care şi Marian Olaru, au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Pe 28 august 2021, Judecătoria Brăila a emis mandate de arestare pe numele a doi dintre protagoniştii scandalului, Marian Olaru şi Belgisn Corbu.

„Urmare a activităţii infracţionale a celor două grupuri, s-a tulburat ordinea şi liniştea publică în interiorul staţiei peco OMV, fiind îngreunată activitatea comercială a acestuia, în sensul că atât clienţilor staţiei, cât şi angajaţilor, li s-a creat o stare de temere”, se arăta în motivarea instanţei la acel moment.

Tribunalul Brăila a admis ulterior contestaţia lui Belgian Corbu şi l-a eliberat din arest, motivând  că acesta sărise, de fapt, în apărarea fratelui său, care era atacat de alte trei persoane, şi, chiar dacă avea un cuţit asupra lui, nu a avut intenţia de a-l folosi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite