Navă de patrimoniu din categoria Tezaur, avariată de un vapor al Primăriei Brăila care se întorcea dintr-o cursă

0
Publicat:

Vasul Borcea, navă de patrimoniu din categoria Tezaur, vas cu zbaturi al Casei Regale, care aniversează anul acesta 110 ani, a fost avariat de un vapor care aparține primăriei și care se întorcea dintr-o cursă.

Nava Borcea a fost lovită în partea din spate FOTO captură video ProTv
Nava Borcea a fost lovită în partea din spate FOTO captură video ProTv

Un incident naval a avut loc sâmbătă, 10 februarie 2024, pe Dunăre, la Brăila.

Vasul Borcea, navă de patrimoniu din categoria Tezaur, vas cu zbaturi al Casei Regale, a fost avariat de un vapor care aparține primăriei și care se întorcea dintr-o cursă.

Nimeni nu a fost rănit, dar nava de patrimoniu a fost avariată. Nava Lacu Sărat, care a provocat incidentul, avea la bord copiii care participaseră la un festival, în Brăila.

Nava Lacu Sărat ar fi ratat manevrele de acostare și ar fi lovit în partea din spate vasul Borcea, care este ancorat la malul Dunării, în conservare.

Vasul cu zbaturi construit în intervalul 1913-1914 este în administrarea Instectoratului Școlar din Brăila. Din lipsă de personal, nava este în conservare de doi ani, însă este funcțională și reprezintă o pagină de istorie.

Marinarii spuneau că se pare că-i atinsă și cârma, ceea ce necesită andocare, cheltuieli suplimentare. Vom contacta o firmă specializată și de-abia atunci vom putea vorbi de o evaluare", a declarat Cătălin Canciu, inspectorul școlar general al ISJ Brăila, potrivit ProTv.

Nava Lacu Sărat a suferit avarii minore. La momentul producerii incidentului, vasul transporta copiii veniți în weekend la un festival de teatru, la Brăila.

„Datorită unei defecțiuni tehnice nu s-au putut face manevrele de acostare. S-a ciocnit de nava Borcea. E o defecțiune minoră, din punctul nostru de vedere. Va fi remediată situația cu o firmă specializată", a precizat Cristina Hârjoghe, reprezentant al Serviciului Transporturi din cadrul Primăriei Brăila.

Incidentul naval este anchetat acum de căpitănie. Reprezentanții Inspectoratului școlar au anunțat că, fiind vorba despre un bun de patrimoniu, au refuzat înțelegerea amiabilă cu primăria.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite