Cerb carpatin împuşcat şi tranşat de trei brăileni. Bărbaţii au fost reţinuţi pentru braconaj cinegetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IPJ Brăila
Sursa IPJ Brăila

Trei bărbaţi din satul Ţăcău, judeţul Brăila, au fost arestaţi deoarece au vânat fără drept un cerb carpatin, în Insula Mare a Brăilei, pe care l-au tranşat. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii din cadrul Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brăila au reţinut trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între  32 şi 47 de ani, toţi din satul Ţăcău, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproximativ 50 de kg de carne, două arme letale de vânătoare şi 288 de cartuşe letale de vânătoare.

„Poliţiştii din cadrul Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2021, cei trei bărbaţi ar fi vânat un cerb, fără drept, pe un fond cinegetic de pe raza judeţului Brăila. De asemenea, aceştia ar fi folosit muniţie interzisă la deţinere, confecţionată artizanal şi ar fi efectuat uz de armă letală fără drept", a informat IPJ Braila.  

De asemenea, în urma analizelor s-a stabilit că animalul vânat este din specia cerbului carpatin

În consecinţă, cei trei bărbaţi s-au ales cu dosar penal şi fost reţinuţi pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore şi au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila. Vineri, 28 ianuarie, aceştia urmează a fi prezentaţi cu propunere legală Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Sursa IPJ Brăila 

cerb

Vă mai recomandăm: 

Cerbii din Piatra Craiului îşi testează deja forţele pentru luptele pe care le vor purta abia la toamnă VIDEO 

Braconierii din Botoşani, „colindaţi” de mascaţii Poliţiei. Arme interzise şi zeci de câini de vânătoare deţinuţi ilegal

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite