Imagini spectaculoase cu podul suspendat de 363 de milioane de euro peste Dunăre FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO CNAIR
FOTO CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prezintă într-un videoclip stadiul lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre şi la drumurile conexe.  În imagini se văd cablurile montate între cei doi piloni ai podului, una dintre cele mai complexe operaţiuni ale investiţiei de la Brăila, şi panorama  care îţi taie respiraţia.

GALERIE FOTO


 Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dat publicităţii un videoclip în care prezintă evoluţia lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre. În imagini se văd cablurile montate între cei doi piloni ai podului, lucrările la drumurile conexe ale podului şi panorama spectaculoasă a întregii zone.

Podul de la Brăila va fi ultimul pod peste Dunăre, înainte de vărsarea în Marea Neagră, cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune. Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.

33 de poduri, podeţe şi pasaje

Lungimea totală a traseului „Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila“, cum este numită lucrarea de utilitate publică de interes naţional, este de 23,413 kilometri.  Acesta este împărţit în două secţiuni: drumul principal Brăila-Jijila şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin.

Drumul principal Brăila-Jijila are o lungime de 19,095 kilometri, cu patru giratorii şi un nod rutier. Până la km 7+940 va avea două benzi de circulaţie pe fiecare sens, iar de acolo - câte una pe sens. Drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin are o lungime de 4,328 kilometri şi are o bandă de circulaţie pe fiecare sens, cu două intersecţii. 

Deasupra Dunării va fi o porţiune de doi kilometri de pod. În rest vor fi viaducte, drumuri de legătură, intersecţii giratorii, plus 33 de poduri, podeţe şi pasaje. Pe malul Tulcei va exista şi o staţie automată de taxare.

pod suspendat peste Dunare 1

FOTO CNAIR

Licitaţia pentru realizarea podului suspendat peste Dunăre a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme - una din Italia şi cealaltă din Japonia, iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, în condiţiile în care 18 luni sunt alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie. Investiţia se ridică la aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Podul suspendat peste Dunăre este în grafic. CNAIR: Nu mai există infiltraţii de apă în blocul de ancoraj

Premieră la podul suspendat peste Dunăre, de la Brăila. Acum, pe şantier se lucrează şi pe timpul nopţii

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite