Şoferii pot circula din nou pe podul de la Vadu Paşii, după 16 ani de la închiderea traficului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Noul pod a fost inaugurat, la orele prânzului, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Şeful administraţiei judeţene a ţinut să marcheze importanţa finalizării podului de peste râul Buzău, un final aşteptat de ani buni de către mii de locaLnici din zona Vadu Paşii – Robeasca, dar şi pentru că noua rută va diminua din traficul aglomerat de pe podul de la Mărăcineni.

Lucrările la noul pod au început în 2017 şi ar fi trebuit să fie gata anul trecut. 

Din păcate, termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit din cauza viiturilor puternice din primăvara anului 2019, care au „măturat” tone de fier beton şi au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susţinere a podului. 

Obiectivul este construit cu bani de la Ministerul Dezvoltării şi Consiliul Judeţean Buzău, iar investiţia se ridică la peste 26 de milioane de lei. Pe timpul derulării lucrărilor de construcţie, Consiliul Judeţean Buzău a alocat sume suplimentare de bani pentru diferite ajustări ale bugetului.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cadavru cu urme de violenţă, găsit în Piteşti, lângă calea ferată. Ce au descoperit oamenii legii

Bătăuşi reţinuţi de poliţişti după o demonstraţie de forţă într-o comună din Argeş. Indivizii au lovit un consătean şi i-au făcut praf maşina

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite