Gabriel Liiceanu conferenţiază la Brăila!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teatrul Maria Filotti, gazda conferinţei
Teatrul Maria Filotti, gazda conferinţei

Filosoful şi scriitorul Gabriel Liiceanu, unul dintre cei mai apreciaţi gânditori contemporani - cel care se află în fruntea Editurii "Humanitas" - vine la Brăila.

Teatrul "Maria Filotti", Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati" şi Consiliul Judeţean Brăila organizează joi, 28 octombrie, ora 14.00, conferinţa „De ce e bine să faci binele", susţinută de filosoful Gabriel Liiceanu. Conferinţa, care va avea loc la „Maria Filotti", va fi urmată de un dialog cu cei prezenţi.

Ucenic al marelui folosof Constantin Noica în tinereţe („Şcoala de la Păltiniş" - domiciliul forţat al lui Noica, persecutat de comunişti), Liiceanu este astăzi una dintre cele mai percutante voci în domeniul filosofiei.

20 de ani de „Humanitas"

„Prin ideile valorizate şi comentate în operă (alienarea, contingenţa, libertatea, aporia morală) tematica gândirii sale este de factură existenţialistă şi agnostică. În prezent este membru al Societăţii Române de Fenomenologie şi conduce, totodată, Editura Humanitas, proiect cultural conturat în anii Şcolii de la Păltiniş", ne-a declarat Dan Bistricean, bibliotecar în cadrul bibliotecii publice.

Evenimentul se va desfăşura în contextul în care prestigioasa Editură „Humanitas" sărbătoreşte, împreună cu cititorii ei, nu mai puţin de 20 de ani de existenţă. După două decenii de activitate, Editura „Humanitas" a devenit „Grupul Humanitas", un holding cultural format din Editurile „Humanitas", „Humanitas Fiction", „Humanitas Multimedia" (lider de piaţă românească în producţia de audiobook-uri), precum şi Librăriile „Humanitas" - lanţ de difuzare a cărţii format din şaisprezece librării.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite